Büyük tehlike kapıda!

Türk takımları Avrupa Kupaları’nda başarısız olursa sıkıntı büyük

Türk temsilcilerinin Avrupa'da aldığı kötü sonuçlar sonuçlar sonrası Türk futbolu büyük bir tehlike ile karşı karşıya. Türkiye'yi bu sezon Avrupa'da 5 takımda temsil ediliyordu. Yeni Malatyaspor'un elenmesinin ardından Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray, Avrupa Ligi'nde ise Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir kaldı. Takımlarımızın aldığı ilk hafta sonuçları pek parlak değil ve arkamızdan gelen Hollanda bizi geçti. Türkiye, uzun süredir 10. basamaktaydı. Portakallar yaptıkları atakla bizi geçtiler ve 9. sıraya kadar yükseldiler. Biz ise Ukrayna'nın ardında 11. basamaktayız.

Şu anda kritik bir sınırdayız. En kötü burada kalmalıyız. Geçen sezon değişen kurallara göre ülke puanında ilk 4 sırada yer alan ülke Şampiyonlar Ligi'ne 4'er takım gönderiyor. 5 ve 6. sıradakiler Devler Ligi'ne 2 takımı direkt gönderirken 7 ila 10. sırada bulunanlar sadece şampiyonlarını bu arenaya eleme oynamadan sokuyor. 11. sırada bulunan ülke de şanslı. Çünkü Şampiyonlar Ligi şampiyonu ekip kendi liginde de bu arena için vize alırsa bir kontenjan açılıyor. Bu da 11. ülkenin şampiyonuna tanınıyor. Ancak 12. sıraya düşersek lig şampiyonumuz Kupa 1'de boy göstermek için zorlu eleme aşamasına girmek zorunda.

Son 20 yıla bakıldığında Şampiyonlar Ligi'nde kupayı kazanan 17 takım, kendi liginde de bu büyük organizasyon için vize aldı. Bu sebeple en kötü ülke puanında en kötü 11. sırada kalmak çok önemli. 12 ve daha alt basamaklar, bize eleme olarak geri dönecek. Ülke puanı hesaplanırken ortaya çıkan tablo sıradaki değil, bir sonraki sezonu etkiliyor. Türkiye geçen dönemi 10. basamakta bitirdiği için 2020-21 sezonu için şampiyonumuzu bekleyen bir tehlike yok. Ancak 12 ve daha altına düşersek Süper Lig şampiyonu seneye eleme oynanacak. Bunun için Avrupa’daki her puan çok önemli.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105