Can suyu Trabzonspor…

Türkiye liginde ne zaman bir takım zor durumda kalsa, Trabzonspor'u yener dirilir... Ne zaman bir forvet gol sıkıntısı çekse, gelir Trabzonspor'a iki tane atar kahraman olur... Ben 38 yaşındayım 25 yıldır bu filmi izliyorum...

Şimdi Başakşehir maçına değerlendirmeden önce yönetime bir iki çift söz edeceğim. Parmak ve Ekuban corona oluyor. Kardeşim siz nasıl profosyonelsiniz? Milyonlarca lira para alıyorsunuz, kendinize neden dikkat etmiyorsunuz? Önceden maç kaybedilince veya oyuncu sorumsuz davranınca maddi cezalar uygulanırdı. Bu ceza sistemi son yıllarda kayboldu. Acilen hem maç kaybedildiğinde hem de sorumsuz davranışlara giren oyunculara ceza sistemi uygulanmalı.

Gelelim yönetime; geçen sezon Messias diye bir oyuncu aldınız. -15 derecede Erzurum'da şans verdiniz beğenmediniz ve yolladınız. Bu yolladığınız adamın geçenlerde bir maçına denk geldim. Değil sizin elinizdeki stoperler Türkiye Süper Ligindeki bir çok stoperden daha iyi. Her maç ilk 11'de. Stoper olduğu halde 7 maçta 2 golü var.  Ama bu iş ile alakalı herkes sus pus. Bu adamın üzerinden çok şey döndüğü belli. Yaptığınız iyi şeyleri açıklarken kötü şeyleri de lütfen açıklayın. Kafanızı kuma gömmeyin. Messias olayı kara kutu gibi duruyor.

Yine Plaza diye bir adam aldık. Adamın akıbeti Messias ile aynı kardeşim. Adam kötü ise niye aldınız, değilse neden oynatmıyorsunuz. Bir futbolcu 1 dakika bile zaman alamayacak kadar kötü ise bunu kim izledi, o zaman izleyip rapor vereni kovacaksın.

Yine Nwakaeme krizi var, ailesini görememiş. Yönetim olarak diyeceksin ki, aileni görmek istemene tabiki saygımız var ancak maçlar devam ediyor. Sen gitme ailen gelsin 'adam gitmek istiyorum' diyor ve gidiyor.

Şota'nın dediği gibi adamın moral bozuk oynamicakmış… Milyon dolarlar alıyorsunuz kardeşim, birde sizin moralinizimi yükseltelim. İşte bu olayların tek sorumlusu yönetimdir. Yönetim kulübü maddi yönden iyi yönetmiş olabilir orasını bilemem. Kulübün  içinde değilim. Ama bu laubalilik son bulmalı. Bunun içinde sezon başında dediğim gibi Alman Teknik Direktör alacaksın ona bunları yaptıramazsınız.

Oyuncu moral bozuk ise 'daha gelmesin der' keser atar. Sayın Newton ile alakalı çok yoruma gerek yok önceki yazılarımı okuyan dostlar düşüncemi biliyordur. Ben kendisine 10 hafta vermiştim, ancak kendisi daha erken gidecek gibi. Eksik oyuncuları bahane ediyorsun da hocam top mu oynatıyorsun.. Ne yazık ki bu iş sizin işiniz değil, yine aynısını söylüyorum. Acilen bir durum toplantısı yapılmalı, öncelikle kulüp içindeki laubaliklere son verilmeli ve sayın Newton'a yardımcıları ile birlikte teşekkür edilerek ucuz etin yahnisi yavan olur mantığı ile ucuza kaçmadan doğru dürüst asıl görevi Teknik Direktörlük olan bir hoca takımın başına getirilmelidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakim61 3 yıl önce

Biz şehir dışında yaşayan Trabzonsporlular olarak daha zor yaşıyoruz bu sevdayı.Yorumlarınız çok doğru tespit.Eskiden mağlubiyetlerde cezai işlem vardı bu ortadan kalktı.Transferlerde yenilen örtülü ödeneklerin haddi hesabı yok şu takımı yemeye değilde hizmete neden hiç kimse gelmez...
Bizden biri olarak yorumlarınızı takdir ediyor devamını diliyoruz...

banner63

banner105