ESKİ FUTBOLCU LEMİ ANLATTI

Trabzonspor eski futbolcusu ve yazarımız Lemi Çelik, bordo-mavili takımın geleceği ve altyapısı hakkında bilgiler verdi.

Altyapı ve başarı reçetesini madde madde sıralayan Çelik, “Trabzonspor bunları yaparsa 2 yıl sonra üst üste 5 yıl şampiyon olur” diyerek, şu ifadeleri kullandı:

KONDİSYONER TRANSFERİ YAPILMALI

“TRABZONSPOR, Barcelona ile görüşmeli. Messi’ye fizik gücü (Kuvvet, kondisyon) kazandıran hoca bulunupTrabzonspor’a transfer edilmeli. Ve bu yıldız sporcuların fiziksel gelişimi, yani kuvvet ve kondisyon kazanma ihtiyacı Messi düzeyine çıkarılmalı. Bu hocanın transfer edilmesi şart. Ayrıca yıldız sporcuları maksimum düzeye çıkarabilmeleri için, mutlaka bu işi yapmış, eğitim düzeyi yüksek, doğru yönlendirecek, yaşam koçu olabilecek bir isim de göreve getirilmeli.”

MAAŞLARINA ZAM YAPILMALI

“Trabzonspor iki yıl sonra 5 yıl üst üste şampiyon olabilecek bir kadroya sahip olabilir. Altyapıdan gelen 4 sporcu Abdülkadir, Yusuf, Uğurcan ve Hüseyin’e bir an önce yeni mukavele yapıp en az 5 yıllık imza attırıp bu futbolcuların ücretlerinde iyileştirme yapılmalıdır.”

10 YILINI KURTARACAK FORVET

“Milli Takımlar Altyapı Sorumlusu Tolunay Kafkas ile konuştum. Trabzonspor altyapısından milli takıma giden 17 yaşındaki santrfor Muhammet’in gelecekte çok büyük yıldız olacağını, Trabzonspor’un santrfor ihtiyacını 10 yıl boyunca gidereceğini söyledi. Ayrıca 1461 Trabzon’da oynayan U19 ve U21 Milli takımına giden Burak Temir var. Trabzonlu olup da altyapıdan yetişen, Trabzonspor kültürünü, kimliğini, ruhunu, felsefesini taşıyacak bu sporcularla beraber iki yıl veya üç yıl sonra Trabzonspor’u şampiyonluğa oynatabilecek kadronun iskelet kadrosu oluşmuş demektir.”

14 YABANCIYA GEREK YOK

“YABANCI transferine bakacak olursak, Trabzonspor’un mutlaka iyi bir izleme komitesi vardır. Hoca da mutlaka yabancı futbolcuları takip ediyordur. 14 yabancı almaya gerek yoktur. Alacağınız 4 ya da 5 kaliteli oyuncu ile bu altyapıdan gelen gençleri birleştirdiğiniz zaman, Türkiye liglerinde Trabzonspor’un önünde kimse duramaz.”

GENÇLER KADRODA TUTULMALI

“YENİ gelen başkan ve yönetimin kulübü ne kadar zor şartlarda aldıklarını biliyoruz. Kulübün mali yapısını da biliyoruz. Acil paraya ihtiyaçları olduklarını da biliyoruz. Bu ihtiyacı gidermek için büyük bir hata yapıp altyapıdan gelen yıldız futbolcuları mutlaka satmamalı, kadroyu mutlaka korumalı.” ÖDÜL VE PRİM VERİLMELİ “BU değerli sporcuları yetiştiren emeği geçen başta Sadi Tekelioğlu olmak üzere, tüm hocalar ödüllendirilmeli. Gerekirse bu hocalara prim verilmeli.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105