Fabrika çalışıyor!

Fabrika çalışıyor!

Süper Lig’in 26 haftalık bölümünde Trabzonspor’da altyapıdan 10 futbolcu forma giyindi.

Trabzonspor’da altyapı fabrikası çalışıyor… Spor Toto Süper Lig'de 43 puanla 4. sırada yer alan Trabzonspor, geride kalan 26 haftada altyapısındaki oyuncularından en çok yararlanan takımların başında geldi. Bordo-mavililerde, ligde geride kalan 26 haftada, altyapıdan yetişen Yusuf Yazıcı, Abdulkadir Parmak, Abdülkadir Ömür, Hüseyin Türkmen, Uğurcan Çakır, Arda Akbulut, Hasan Batuhan Artarslan, Berkay Sefa Kara ve devre arasında başka takımlara giden Mustafa Akbaş ile Zeki Yavru olmak üzere 10 futbolcu forma giyme şansı buldu.

Trabzonspor'da altyapıdan gelen oyuncular, performansları ve golleriyle takımlarına katkı sağladı. Abdulkadir Parmak ve Abdülkadir Ömür ikişer gol attı. Yusuf Yazıcı 1 golle takıma destek verdi. Bordo-mavili takımda forma giyen genç oyuncuların yanı sıra yine altyapıdan Ali Osman Karnapoğlu, Behlül Aydın, Kağan Muradoğlu, Kerem Baykuş, Koray Kılıç, Murat Cem Akpınar, Muzaffer Cem Kablan, Oğuzhan Açıl, Tayyip Ebrar Cumhur, Tunahan Ergül gibi 10 oyuncu da A takım kadrosuna zaman zaman dahil edildi.

Devre arasında Onur Recep Kıvrak ve Esteban Alvarado'nun takımdan ayrılmasının ardından Trabzonspor’un kalesi de altyapıdaki genç isimlere emanet edildi. Uğurcan Çakır, Arda Akbulut bordo-mavili takımda forma şansı bulurken Muzaffer Cem Kablan ve Kağan Muradoğlu da A takım kadrosuna dahil edildi. Trabzonspor, altyapısından gelen oyunculardan Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür ve Uğurcan Çakır gibi oyuncular A Milli Futbol Takımı'na kadar yükselirken, Hüseyin Türkmen ise Ümit Milli Takım'ın kampına davet edildi.

Yusuf Yazıcı liste başında

Trabzonspor'da takım kaptanlığı görevine getirilen Yusuf Yazıcı ise ligde en fazla süre alan oyuncu oldu. Bordo-mavili takımın 22 yaşındaki oyuncusu, 22 maçta bin 670 dakika görev alırken bu oyuncuyu 21 maçta bin 623 dakika oynayan Abdülkadir Ömür takip etti. Hüseyin Türkmen 15 maçta bin 296 dakika, Uğurcan Çakır 12 maçta bin 80, Abdulkadir Parmak 11 maçta 657 dakika, Mustafa Akbaş 4 maçta 360, Arda Akbulut 2 maçta 180, Zeki Yavru 1 maçta 90, Hasan Batuhan Artarslan 9 maçta 69 dakika, Berkay Sefa Kara da 1 maçta 10 dakika görev yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105