Fırtına gibi geçti

41 yaşındaki hoca, Trabzonspor’da 16 maçta 8 galibiyet, 2 yenilgi ve 6 beraberlik ile 1.88 puan ortalaması yakaladı

Süper Lig'de bitime bir hafta kala 62 puanla ikinci sırada yer alan Trabzonspor, son 8 yılın en iyi dönemlerinden birini geçirirken, görevinden ayrılan teknik direktör Hüseyin Çimşir de 2012-13 sezonundan bu yana görev yapan son 10 teknik adam arasında en iyi puan ortalamasını yakalayan isim oldu. Ünal Karaman ile yolların ayrılmasının ardından ligin ikinci yarısında göreve gelen 41 yaşındaki hoca, hakem hatalarıyla önemli bir yara aldı.

RIZA ÇALIMBAY İLK ÜÇE GİRDİ
Çimşir, skandal hakem hatalarına rağmen 16 lig maçında 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 1.88 puan ortalaması yakalayarak en başarılı isim oldu. Bu 10 hoca içinde en az görevi 7 karşılaşmayla Sadi Tekelioğlu yaptı ve 1.42'lik ortalama yakaladı. Halilhodzic 8 mücadelede takımın başında kalırken, 1.12'lik puan ortalaması yaptı. Bu sezon Sivasspor'la 2.'lik kovalayan Rıza Çalımbay en iyi puan ortalamasına sahip 3. hoca olarak dikkat çekti.

LİDERLİĞİ ÇİMŞİR'LE ALDI
Şampiyonluk yarışında istediği sonucu elde edemeyen Trabzonspor, bu sezon 33 haftalık süreçte 8 kez liderlik koltuğunda oturdu. Bu haftaların hepsinde Hüseyin Çimşir takımın başındaydı. Çimşir ile bordo-mavili takım 7 haftayı ikinci, 1 haftayı ise 3. sırada tamamladı

BİR GÖRÜŞ
HAMDİ ASLAN - Trabzonspor eski kaptanı

Yine göreve gelecektir
Hüseyın Çimşir başarılıydı... Çok kritik bir dönemde görevi aldı. Yarışın içerisinde olan bir takımın başına geçti ve aynı istikrarda devam etti. Bireysel oyuncu performanslarının düşüşü ile bir sorun ortaya çıktı. Hakemler de hep bizim aleyhimize çalıştı. Hem yardımcı antrenörken hem de hoca olarak görev yaparken çok büyük bir katkı verdi. Oyuncu yapısıyla alakalı bir sorun oldu. Oyuncu performansları normal kalabilseydi şampiyon yapacaktı. Zor bir tecrübeydi ve bence önemli bir kazanım oldu. Trabzonspor'da antrenör olmak kolay değil, çok zordur. Ben gelecek adına çok şey kazandığını düşünüyorum. İnşallah gelecek yıllarda bu takımın başına tekrar gelecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.