Fırtına'ya Marlon müjdesi! Transfer...

2022-2023 sezonunda güçlü bir kadro ile yola çıkmak isteyen bordo-mavililer transferde stoper konusunda Marlon'dan vazgeçmiyor. Brezilyalı savunma oyuncusu da Trabzonspor'a gelmek için elinden gelen fedakarlıklara başladı. Yıldız futbolcudan müjdeli haber geldi. FIFA'nın 'Ukrayna'daki yabancılar Haziran 2023 tarihine kadar sözleşmelerini askıya alabilir' kararı vermesi Fırtına'yı sevindirdi. Marlon Santos, Shakhtar'a rağmen gelebilir.

Transferde şaha kalkan şampiyon Trabzonspor, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.Sağ bek Larsen, sol bek Eren Elmalı, ön libero Doğucan Haspolat'ı renklerine bağlayan ve stoper Denswil ile de sözleşme uzatan Fırtına, savunmanın göbeği için de takıma seviye atlatacak bir transferi bitirmek üzere.Karadeniz devi, Shakhtar Donetsk'in stoperi Marlon'la anlaşmaya vardı.

26 yaşındaki Brezilyalı yıldız ile el sıkışıldı. Yönetim, Shakhtar Donetsk'e 4 teklif sunmuştu.Ukrayna basını bu transferin yakın olduğunu duyursa da büyük müjde dün FIFA'nın kararı ile geldi.

ASKIYA ALMA HAKKI VERİLDİ

FIFA "Ukrayna ve Rusya federasyonlarına bağlı kulüpler, 30 Haziran'a kadar yabancı oyuncular ile anlaşma sağlayamazsa bu oyuncular sözleşmelerini 30 Haziran 2023'e kadar askıya alma hakkına sahip olacak" kararı verdi.Bu durumda Ukrayna ekibinin eli kolu bağlanıyor. Çünkü Fırtına ile anlaşan 26 yaşındaki stoper bu hakkını kullanarak Türkiye'nin yolunu tutabilir.Bu konuda bu hafta yeni gelişmeler bekleniyor. Tecrübeli futbolcu, yönetimine bu konuda baskı yapıp kendisine kolaylık gösterilmesini talep edebilir.

FIRSAT TRANSFERİ

Abdullah Avcı'nın istediği Marlon tecrübesi, kalitesi ve oyun sezgileriyle defansın sigortası durumunda olacak.Bordo-mavili yönetim, sambacıyı bir fırsat transferi olarak görüyor ve işi bitirmek istiyor.

2026 YILINA KADAR SÜRÜYOR

Karadeniz devinin ilgilendiği Marlon'un ku- 3 bölgede görev yapabiliyor lübüyle olan sözleşmesi 30 Haziran 2026 yılına kadar devam ediyor.Ancak FIFA, savaş nedeniyle futbolculara kulüplerinden ayrılma hakkı verdi.

3 BÖLGEDE GÖREV YAPABİLİYOR

Sağ stoper, sol stoper dışında sağ bekte de görev yapabilen Brezilyalı oyuncu, geçen sezon 22 maçta forma giydi ve bin 843 dakika sahada kaldı.

12 MİLYON EURO ÖDEDİLER

Marlon geçen sezon 12 milyon euro'ya Ukrayna takımlarından Shakhtar Donetsk takımına transfer olmuştu. Brezilyalı oyuncu, bu sezon takımı ile 22 maça çıkmıştı.

BARÇELONA'YA TRANSFER OLDU

1.82 boyundaki Marlon, Fluminense'den Barcelona'nın B takımına önce kiralık olarak gönderildi. Barça ardından 5 milyon euro'ya onu satın aldı.fotomaç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.