Galatasaray Rize'de kayıp! 

Çaykur Rizespor2-0 Galatasaray (MAÇ SONUCU)

Süper Lig'in 27. haftasında Çaykur Rizespor'a konuk olan Galatasaray, şampiyonluk yolunda ağır yara aldı. Karadeniz ekibi karşısında sahadan 2-0 mağlup ayrılan sarı-kırmızılı ekip, Uruguaylı kalecisi Muslera ve Rumen forveti Andone'nin sakatlıklarıyla da adeta yıkıldı. Cimbom bu mağlubiyetin ardından 50 puanda kaldı ve zirvedeki Trabzonspor ile Başakşehir'in 6 puan gerisine düştü. Rizespor ise puanını 28 yaptı. 

Galatasaray 3 aylık corona virüsü arasının ardından lige galibiyetle dönmek istiyordu. Ancak sarı-kırmızılı ekip Rize'de adeta kabus yaşadı.

Cimbom, 42'de Milan Skoda ve 53'te Tunay Torun'un gollerine engel olamadı ve sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. Galatasaray, 3 puanın yanı sıra Muslera ve Andone'nin sakatlıklarıyla şoke oldu.Öte yandan ayağı 2 yerden kırılan Muslera'nın en az 6 ay sahalardan uzak kalacağı öğrenildi.2-0'lık yenilgi sonrası 50 puanda kalan Galatasaray, Trabzonspor ve Başakşehir'in kazandığı haftada şampiyonluk yolunda büyük yara aldı.Rizespor ise puanını 28 yaptı.

MAÇTAN NOTLAR...

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Süper Lig'in 27. haftasında Çaykur Rizespor'a konuk oldukları karşılaşmada sakatlığı nedeniyle görev alamayan Marcao'nun yerine stoperde Ahmet Çalık'a görev verdi.

Sarı-kırmızılı teknik adam, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yaklaşık 3 ay aradan sonra yaptıkları müsabakada takımını, Muslera, Mariano, Ahmet Çalık, Donk, Saracchi, Seri, Lemina, Ömer Bayram, Feghouli, Onyekuru ve Falcao 11'i ile sahaya sürdü.

Galatasaray Kulübü, Mariano'nun Çaykur Rizespor önünde sarı-kırmızılı formayla 100. resmi maçına çıktığını duyurdu.

Yıldız oyuncu Belhanda, müsabakaya yedekler arasında başladı.

Karşılaşmayı, Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak da protokol tribünden takip etti.

Rizespor'da kale Tarık Çetin'e emanet

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ünal Karaman, milli kaleci Gökhan Akkan'ın yerine Tarık Çetin'i Galatasaray karşısında görevlendirdi.

Tarık, ligin ilk yarısında deplasmanda oynanan Galatasaray karşılaşmasında da kaleyi korumuştu. Devre arasında kadroya dahil edilen Tunay Torun ise ilk kez yeşil-mavili forma ile başlangıç kadrosunda yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.