"Hakemler Trabzonspor'u doğruyor"

Ünlü yazardan flaş sözler! 

Süper Lig'in 11. haftasında Trabzonspor, sahasında geçtiğimiz haftanın lideri Alanyaspor'u konuk etti. Karşılaşma, Trabzonspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. Maçta, hakem Abdülkadir Bitigen'in kararları ise oldukça tartışıldı. İşte usta yazarların Trabzonspor - Alanyaspor maçı değerlendirmeleri...

İNANCIN ZAFERİ | OLCAY ÇAKIR

Klişe bir ifade gibi durabilir ama inancın zaferiydi dün akşam olanlar. Zira, olan bitenin başka bir izahını yapmak mümkün değil.Tonlarca sakatı ve çok büyük eksikleri olan bir takımda eksiklerin "yerine" oynayanların "biz de varız bu savaşta" mesajıydı adeta.Alanya gibi güçlü bir rakibe karşı, bir de Sosa'yı kaybederek sahaya çıktı Trabzonspor.Sosa'nın sahada neden, ne sebeple ve ne gibi bir sonuçsuzlukla olmadığını düşününce hakemlik müessesemizin durumunu anlamak güç olmuyor.Neyse, puanlar yerine "puan" hesabının bile müthiş önemli hale geldiği karşılaşmanın daha başı sayılabilecek dakikada hakemin tereddüt etmeksizin Abdulkadir Parmak'a kırmızı kart vermesi tüm hesapları allak bullak etti.

Topa niyetle, önce topa dokunarak, topu yönetmekten gayrı derdi olmayan Parmak'ın; devamında fizik kuralları içinde çaresiz ve fakat devamında sert hareketinde "kasıt" görme becerisi Bitigen'e özel bir durum olarak kayıtlara geçti.Planları allak bullak etti dedim ama (beklenti) bu kart sonrası tribünler dahil, saha içinde büyük bir motivasyon, büyük bir takımdaşlığın da fitilini ateşlemiş oldu Bitigen.

Hikaye yazmaya niyetli 10 oyuncu, çok büyük mücadele vererek 3 puanı aldı.Eğer bir hikaye yazılıyorsa; dün akşam önemli bir bölüm daha yazıldı Unutulmaz maçlar kategorisine, uzun süre gol yeme alışkını takım olarak, gol yemeden not düşüldü.Dün akşam eksik Trabzonspor, mücadele gücünü sahaya yansıtıp, bu takımın inancının, mücadele gücünün isimlerden bağımsız değerlendirilmesi gerektiğini haykırdı adeta.Bize güvenin ve destekleyin dediler. Tribünlere "Asıl siz eksik bırakmayın" mesajı verdiler.

ERMAN TOROĞLU

İki maçı üst üste izledim dün. Yani Trabzonspor- Alanyaspor ve Beşiktaş- Denizlispor mücadelelerini.Birinci karşılaşmayı seyrettikten sonra, o yüksek tansiyonlu 90 dakikayı gördükten sonra Beşiktaş maçı gerçekten de son derece yavan geldi.

Eskiden 'tridine çorba' derlerdi.Yani suyunun içine ekmek doğrar içersin.Aynen onun gibi.Trabzon-Alanya maçında çok kaliteli hareketler de oldu, zaman zaman kalite oranı düştü fakat 90 dakika boyunca heyecan hiç düşmedi. Resmen korku filmi gibi bir maç izledim.Alanyaspor rakibin 10 kişi kalmasından faydalanamadı.

Trabzonspor 10 kişi kalınca devreye tribündeki taraftarı girdi, devreye taraftar girince de sahadaki Trabzonlu futbolcular ateşlendiler ve maç bambaşka bir havaya büründü. Büyük bir heyecan fırtınası yaşandı.

HANGİSİ DOĞRU MHK | ZEKİ UZUNDURUKAN

Geçen hafta Jerome'nin Sosa'ya attığı acımasızca tekmeye kırmızı kart göstermeyen bu MHK'nin hakemi değil miydi?Bu hafta ne oldu da topa müdahale etmeye çalışırken rakibin ayağına basan Abdulkadir Parmak'a kırmızı kart gösterdi aynı MHK'nin hakemi!!!

(Pozisyonda Abdulkadir iyi niyetli, topa giriyor. Hakem de iyi niyetli olsa pozisyon sarı kartla noktalanır) Tamam kırmızıya da itiraz etmeyeceğim ama ya geçen hafta???MHK Başkanı Zekeriya Alp'e soruyorum: Sizin pozisyon standardınız nedir?

Yoksa Trabzonspor ile bir alıp veremediğiniz mi var?Geçen hafta Fırat Aydınus ve VAR hakemi Koray Gençerler el ele verip Trabzonspor'u doğradı.Siz MHK Başkanı olarak hakemlerinizin kötü yönetimlerini adeta seyrediyorsunuz.Peki hakemler konusunda ne zaman radikal kararlar akacaksınız?

Bak, sadece Trabzonspor'u yakmadınız, Sosa'yı da yaktınız.Maçı özetleyecek olursak; ilk penaltı pozisyonunda Campi'nin kafasına gelen topa Alanyalı oyuncu smaç yapıyor adeta.
Net ötesi bir penaltı.Ne hakem Abdulkadir Bitigen ne de VAR hakemi Özgün Türkalp 'penaltı yok' diyebilirdi...
Diyemediler de..İkinci penaltı pozisyonu tartışılıyor.Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var.Bu penaltı ceza alanı içinde el ve kolun kural dışı kullanını ile verildi.
Yani karar doğru.Zaten Trabzonspor camiası, haksız yere hanesine yarım puan bile yazılmasını istemez. Bu şehrin yolu temiz futboldan geçer; taraftarının da öyle...Dün Trabzonspor, bu kadar yokluktan galibiyet çıkarmayı başararak adeta suda ateş yakmıştır...Çok iyi oynayarak değil, çok iyi mücadele ederek, savaşarak, haksızlığa başkaldırarak kazandı Trabzonspor...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105