Hüseyin Çimşir ilk için kenarda!

Ligde çıktığı 2 maçı da kazanan Hüseyin Çimşir, bugün Gençlerbirliği sınavının kazanılması halinde 14 sezon sonra bir ilki başaracak. Genç çalıştırıcı, Trabzonspor’un başına sonradan geçen ve lige 3’te 3 ile başlayan ilk hoca olacak.Bordo-Mavililer’deki teknik direktörlük kariyerine harika başlayan ve Süper Lig ile Türkiye Kupası olmak üzere 5 maçta 4 galibiyet alan Hüseyin Çimşir, bugün Gençlerbirliği karşısında yine tüm planlarını 3 puan üzerine yapıyor. Karadeniz ekibi, Başkent temsilcisini devirmeyi başarırsa genç çalıştırıcı, 14 sezon sonra Fırtına’nın başına sonradan geçen ve ligde çıktığı ilk 3 maçta galibiyet alan ilk hoca olacak. Bordo-Mavililer, Çimşir yönetiminde çıktığı 5 maçta 15 kez ağları sarsarken, sadece 3 gol yedi.

Şenol Güneş başardı

Bu istatistiği son olarak 2004- 2005 sezonunda Şenol Güneş yakalamıştı. Ligin ikinci yarısına başlanırken, Bordo- Mavililer’in başına geçen kurt teknik adam, 5’te 5 yapmıştı. İyi bir grafik çizen tecrübeli hoca, o sezon ligde 13 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik alarak, 2. sırada ligi bitirmişti.

Özen geçici olduğu için...

2008-2009 sezonunda da Ersun Yanal’ın görevden alınmasının ardından son 5 maçta geçici olarak antrenör Ahmet Özen takımında başında yer almıştı. Göreve 4’te 4 ile başlayan Özen de başarılı bir performans sergilemişti. Özen geçici antrenör olarak saha kenarında yer aldığı için bu istatistikte yer almamıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.