Kanuni Eğitim Hastanesinde inme ekibi oluşturuldu

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi İnme ve Anjiografi Ünitesinde, inme (stroke) vakalarında, tıkanan beyin damarlarına kritik saatler içerisinde hızlı bir şekilde müdahale edebilmek için inme ekibi oluşturuldu.

FELÇ RİSKİNİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi İnme ve Anjiografi Ünitesinde ilk kez “Beyin Damarlarının Görüntülemesi”  işlemi gerçekleştirildi. İnmenin beyni besleyen damarların tıkanması ile oluştuğunu belirten Uzm. Dr. Süleyman Bekirçavuşoğlu, erken tanı ile tedavisi yapılmadığı takdirde felç haline dönüşebileceğini söyleyerek uyarıda bulundu.

ERKEN TANI FELÇ RİSKİNİN ÖNÜNE GEÇECEK

İşlem hakkında bilgi veren Uzm. Dr. Eser Bulut, “İşlem kasık damarına ince iğne ile girerek, kateter ve tel sistemi ile önce Aort diye adlandırılan vücudun en büyük damarını ve daha sonra beyne giden dört ayrı damarın görüntülenmesini temel almaktadır. Bu sayede şah damarları ve beyin damarlarında bulunan darlıklar ve baloncuklar (anevrizma) rahatlıkla tespit edilmektedir. Sonrasında stent ve koil denilen özel cihaz ve tellerle daralan damar ya da baloncuk oluşan damarlar tamamen kapalı yöntemlerle tedavi edilmektedir.” dedi.

İNME EKİBİ MÜDAHALE EDİCEK

İnme hakkında konuşan Uzm.Dr. Süleyman Bekirçavuşoğlu, inmenin beyni besleyen damarlardaki tıkanma ile oluştuğunu, erken tanı ile tedavisi yapılmadığı takdirde felç haline dönüşebileceğini belirtti. Doktor Bekirçavuşoğlu, toplumumuzda da yaygın görülen inme (stroke) vakalarından dolayı hastane bünyesinde tıkanan beyin damarlarına kritik saatler içerisinde hızlı bir şekilde müdahale etmek için inme ekibi oluşturulduğunu söyledi.  İŞTE O EKİP İlk kez “Beyin Damarlarının Görüntülemesi”  işlemi; Radyoloji hekimleri Uzm. Dr. Eser Bulut, Uzm. Dr. Süleyman Bekirçavuşoğlu, Yeliz Salkı, Tülay Önder, Rad.Tek.Sultan Demircioğlu ve Rad.Tek. Ahmet Biçen tarafından Girişimsel Radyoloji ve Anjiografi ünitesinde gerçekleştirildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.