Ligler tescil edilirse kimler şampiyon olacak?

 İşte cevabı...

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını futbolu da olumsuz etkilerken, Avrupa'daki hemen hemen tüm liglerin ertelenmesine neden oldu. Şampiyonluk yarışının büyük bir heyecana sahne olduğu birçok ligde sezonun nasıl tamamlanacağı merak konusu... Peki Avrupa'da ligler şu anki puan durumuyla tescil edilirse hangi ülkede hangi takımlar şampiyonluk ipini göğüsleyecek? 

SÜPER LİG - TRABZONSPOR

26 haftası geride kalan Süper Lig'de 53 puan toplayan lider Trabzonspor, Medipol Başakşehir'i averajla geride bırakıp 7. lig şampiyonluğuna uzanacak.

İNGİLTERE PREMIER LİG - LIVERPOOL

Şampiyonlar Ligi'ne son 16 turunda veda etse de Premier Lig'de muhteşem bir sezon geçiren Liverpool, bitime 9 hafta kala topladığı 82 puanla en yakın rakibi Manchester City'ye 25 puan fark atmış durumda. Ligler bu şekilde tescil edilirse Kırmızılar tarihinin ilk Premier Lig şampiyonluğunu elde edecek.

İSPANYA LA LIGA - BARCELONA

Ezeli rakibi Real Madrid'le kıyasıya bir şampiyonluk mücadelesine giren Barcelona, 27 haftada topladığı 58 puanla eflatun-beyazlıların 2 puan önünde zirvede yer alıyor. Messi'li Barça bu sonuçlara göre şampiyonluğunu ilan edecek.

İTALYA SERIE A - JUVENTUS

Çizme'de şampiyonluklara ambargo koyan Juventus, 26 haftası geride kalan Serie A'da 63 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. Juve'yi 62 puanlı Lazio takip ediyor. Liglerin tescil edilmesi halinde Merih Demiral'lı Juventus, İtalya'da üst üste 9. kez mutlu sona ulaşacak.

ALMANYA BUNDESLIGA - BAYERN MÜNİH

Almanya'da futbol denince ilk akla gelen kulüp olan Bayern Münih, bu sezon çekişmenin yaşandığı Bundesliga'da 25 hafta sonunda 55 puanla zirvede yer alıyor. Bavyera ekibinin en yakın takipçisi ise 51 puanlı Borussia Dortmund. Lig bu şekilde tamamlanırsa Bayern kupalarına bir yenisini daha ekleyecek.

FRANSA LIGUE 1 -PSG

Arap sermayesinin satın aldığı Paris Saint-Germain, son yıllarda ligin tek hakimi konumunda. Bu sezon da 27 haftada 68 puan toplayan PSG, ligler böyle sonuçlanırsa en yakın rakibi Marsilya'nın 12 puan önünde şampiyonluk ipini göğüsleyecek.

UKRAYNA LİGİ - SHAKHTAR DONETSK

Ukrayna futbolunun son dönemdeki parlayan yıldızı Shakhtar Donetsk, bu sezon 23 maçta 69 puan topladı. Ezeli rakibi Dinamo Kiev'e 13 puan fark atan Shakhtar liglerin tescil edilmesi halinde şampiyonluklarına bir yenisini daha ekleyecek.

PORTEKİZ LİGİ - PORTO

Portekiz'de son dönemde Benfica ile büyük bir çekişme içinde olan Porto, bu sezon ise 60 puanla rakibinin 1 puan önünde lider durumda bulunuyor. Liglerin tescil edilmesiyle Portekiz bir kez daha mavi-beyaza boyanacak!

BELÇİKA LİGİ - CLUB BRUGGE

Play-Off sisteminin uygulandığı Belçika Ligi'nde 29 hafta sonunda 70 puan toplayan Club Brugge, ligler bu sıralamayla bitirildiği takdirde en yakın rakibi Gent'in 15 puan öüünde şampiyonluğunu ilan edecek.

RUSYA LİGİ - ZENIT

Rusya'da son yıllarda gösterdiği performansla CSKA Moskova ve Spartak Moskova gibi köklü kulüpleri geride bırakan Zenit, bu sezon da 22 haftası tamamlanan Rusya Ligi'nde 50 puanla zirvede yer alıyor. Maviler liglerin tescil edilmesi halinde Lokomotiv Moskova'nın 9 puan önünde zafere uzanacak.

HOLLANDA EREDIVISIE - AJAX

Hollanda'nın en başarılı kulübü Ajax, bu sezon çok zorlanmasına rağmen ligde averajla liderlik koltuğunda oturuyor. 25 haftada 56 puan toplayan Amsterdam ekibi, ligler böyle bittiği takdirde AZ Alkmaar'ın önünde şampiyonluğunu ilan edip bir kez daha Hollanda'nın en büyüğü olacak.

.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.