OLMUYORSA ZORLAMA...

Konya maçının 80 dakikasını 10 kişi oynayan Trabzonspor için bu maçta yorgunluk belirtisi olacağı ve oyundan daha erken düşebileceğini düşünürdum Bu ihtimale karşı Trabzonspor'un son 15 dakikalık oyunu ilk yarım saatte sergileyerek maçı ilk yarı bitirmesini bekliyordum. Alanya aslında topu Trabzonspor'a bırakarak istediğini de verdi. Ancak Bülent hoca daha önceki yazılarda belirttiğim gibi Trabzonspor'un hücum gücünün bireysel yeteneklere dayandığını çok iyi çözmüş ve buna karşı yaptığı alan savunmasını da oyuncularına iyi uygulattı.

Her yazımda tekrarlıyorum, hücum gücümüz dışarıdan göründüğü gibi güçlü değil. Bunun sebebi İsmail'in Nwakaeme ile Peres'in de Djaniny ile olan uyumlarının hiç bir zaman istenilen seviyeye ulaşamayacak olmasıdır. Bunun sebebi solda İsmail'in berbat oyunu ile sağda Djaniny'nin daha önce oynamış olduğu mevkide aklının kalmasıdır. Hücum bölgesine kayınca da Cornelius ile mecburen üst üste binerek karmaşalığa sebep olmalarıdır. Yine de Djaniny'nin bu performansına Ömür'ü gördükten sonra razı olanlardanım.İsmail de diğer maçlara oranla ikaz edilmiş o belli.  Ancak yine de Trabzonspor sol bekine yakışır halde bir oyuna ulaşabilecek gibi görünmüyor. Hugo'nun yokluğunda forma şansı bulan Hüseyin de aslında iyi gözüktü ancak yenen gol de her ne kadar Uğurcan'ın hatası da olsa arkasına koşu yapan rakip oyuncuyu daha erken kapatması gerektiğini anlamalıydı. Uzun süredir maç eksikliğinde olmasıda buna sebep olmuş olabilir. Abdullah hoca rakibi iyice alanına sıkıştırmak için Gervınho'yu sola alıp Nwakaeme'yi Cornelius'un yanına gönderip 4-4-2'ye dönmüş ise de aslında Daniny'yi ileri gönderip Gervınho'yu sağda Nwakaeme'yi de kendi yerinde bıraksa daha farklı şeyler izleyebilirdik.

İki haftadır takımın sona doğru fişini çeken Gervınho'nun bu lakayt oyununa dur demesi lazım Abdullah hocanın. İki haftadır gelen liderlik şansını elimizin tersiyle itiyoruz. Şampiyon olmak isteyen takım sahasında bu maçları yenecek bunun başka izahı yok.Ahmetcan'ın hiç sırıtmadığını düşünürsek bazen bazı oyuncular için adı her ne olursa olsun olmuyorsa zorlamamak gerektiğini düşünüyorum...Saygılarımla...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.