'Onur için tören düzenlenebilir'

Mehmet Ali Yılmaz; 'Onur için tören düzenlenebilir'

Trabzonspor Kulübü Onursal Başkanı ve Spordan Sorumlu Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz, sporun gündemine dair çok çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Mehmet Ali Yılmaz’ın olay açıklamaları şu şekilde;

KULÜPLERİN SON 20 YILI İNCELENMELİ

Kulüplerin bu kadar batmış bir durumda olduğunu hatırlamıyorum. Kulüplerin hesaplarının, devlet denetleme kurulu tarafından iyi incelenmesi gerekiyor. Futbolcu kaça alındı, gideri nedir, iyice ilgilenmeli. Çünkü muammalar var. Kulüplerin gelirini artırmak için çabam olmuştu, kulüpleri paralandırmıştık. Bence önce kulüplerin hesaplarının iyice incelenmesi lazım. Kulüpleri yönetenler sorumlu olmalıdır. Özellikle kulüplerin son 20 yılına mutlaka bakılmalı.

TFF'NİN DEĞİL DEVLETİN PROJESİ

Bu, TFF’nin projesi değil. Öyle bir gücü yok zaten. Bu devlet destekli bir proje. Devletin bir sürü işi var. Profesyonel lig demek keyfi bir iştir. Amatör devletin himayesindedir. Profesyonel olaya devletin karışmaması gerek bence. Bir spor adamı olarak Türkiye Ligi’nden hiç mutlu değilim. İstikrarsız, tutarsızlıklar var. Zaten ligimizde takımların Türk oyuncuları da sınırlı. Bu kadar serbestlik ve rahatlık verilince böyle yapılıyor. Gerçekte borçlar nedir? Menajerlik üçkağıtçılığı olmuş mudur, iyi incelenmeli.

ŞAMPİYONLUK SÖYLEMİ BASKI YARATIR

Ligin ikinci yarısında daha iyi bir Trabzonspor görmemiz lazım. Burak ve Onur da gitti. Kalanlarla daha iyi bir Trabzonspor’u bekliyorum. Şampiyonluk söylemleri elbette bir baskı yaratır. Ama Trabzonspor’un dışındaki takımlar neler yapacak? Eğer diğer rakiplerde düzelme olursa bilemem. Hiçbir takımın gerçek gücünü göremedik.

Fenerbahçe kötü durumda. Böyle giderse küme düşer. Ama ona göre hazırlık yapmışlardır diye tahmin ediyorum. Diğer takımlar da transfer yaparak güçlenmeye çalışıyor. Trabzonspor da buna göre önlem almalı. Ligin ikinci yarısında daha iyi bir Trabzonspor arzu ediyorum. "Transfer yasağı gelirse Trabzonspor etkilenmez" Transfer yasağı gelirse Trabzonspor genç oyuncularıyla eksikleri kapatır. Bizim kaynağımız genç oyunculardır. Dışarıdan işe yaramayan transfere gerek yok. Öyle yabancı oyuncu alınıyor ki… Dışarıdan aldığımız oyuncuları çok fazla dışarı satamıyoruz. Kendi gençlerimize güvenmeliyiz, altyapıyı güçlendirmek gerekiyor.

KENDİ GENÇLERİMİZE GÜVENMELİYİZ

Transfer yasağı gelirse Trabzonspor genç oyuncularıyla eksikleri kapatır. Bizim kaynağımız genç oyunculardır. Dışarıdan işe yaramayan transfere gerek yok. Öyle yabancı oyuncu alınıyor ki… Dışarıdan aldığımız oyuncuları çok fazla dışarı satamıyoruz. Kendi gençlerimize güvenmeliyiz, altyapıyı güçlendirmek gerekiyor.

ONUR KIVRAK İÇİN TÖREN DÜZENLENEBİLİR

Onur Kıvrak’ın önemli hizmetleri olmuştur. Yönetim ile görüşmedim. Onur maç mı sattı, Trabzonspor’a zarar mı verdi? Onu yönetimdeki arkadaşlar bilir. Onur eğer başka bir kulübe gitmeyecekse ve futbolu bırakacaksa bir tören elbette düzenlenebilir. Böyle bir veda, Onur için güzel olur. Medeni bir bakış açısıdır ve bundan da kimseye zarar gelmez.

VAR'I ÇOK FAYDALI GÖRMÜYORUM

VAR sistemi bence problemleri artırıyor. Sistem kendine göre karar vermiyor, onu kullananlar karar veriyor. Oradaki diğer hakemler karar veriyor. Hakem kalitesini VAR yükseltmiyor. VAR bence hakemleri zora soktu. VAR’ın başında kimler var? Profesyonel hakemler. Onlar karar veriyor. VAR sistemi tartışmaya  açıktır. Ben çok faydalı görmüyorum. 

BİR SPOR ADAMI OLARAK ÜZÜLÜYORUM

Tüm takımlara başarılar diliyorum. TFF laçkalaşmış görünüyor. Kulüplerimiz batık durumda. Birbirleriyle sürekli kavgalı. Ulusal hiçbir başarımız olmadığını görüyorum. Kulüp bazında da uzun yıllardır başarımız yok. Amatör sporlarda da çok iyi durumda olmadığımız fikrindeyim. Başarısız bir görüntü olunca bir spor adamı olarak üzülüyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.