Otostopla futbolcu oldu!

Trabzon'da Murat Cem, otostopla futbolcu oldu!

Trabzonspor, futbol vitrinine bir gencini daha çıkardı.

Murat Cem Akpınar… Henüz 20 yaşında… Bordo-mavili formayı giyebilmek için her gün Düzköy'den dolmuşla Kadir Özcan Tesisleri'ne geldi… Köye dönüşü ise genç oyuncu için tam bir kabustu. Antrenmanlar geç saatten bittiği için dolmuş bulamayan Murat, otostop yaparak evine ulaştı. Murat, "Akşam saatlerinde dolmuş bulamadığımız için Düzköy'e otostop yaparak döndüm. O günleri elbette unutamıyorum. Bunlar bana bir ders" dedi. Trabzonspor’un gençleri değer kazandı Murat Cem, bordo mavili takımın son dönemde altyapıdan yetiştirdiği yıldızlardan sadece bir tanesi. 

MURAT CEM AKPINAR KİMDİR?

24 Ocak 1999 Trabzon doğumlu olan genç yıldız adayı, futbola 2007 yılında Yeni Düzköyspor'da başladı. Burada bir yıl oynadıktan sonra girdiği Trabzonspor seçmelerinde beğenilen Murat Cem, ilk amatör transferini gerçekleştirdi. Santrfor olarak başladığı altyapı kariyerinde birçok mevkide denenen Murat Cem, orta saha olarak beğenildi ve 8 yıldır bu mevkide görev yapıyor. Geçtiğimiz sezon 1461 Trabzonspor'da kiralık olarak forma giyen Murat Cem Akpınar, 3. Lig'de 15 kez forma giydi 2 gol kaydetti. Bu sezon bordo mavili ekibin altyapı hamlesiyle şans bulan genç yıldız adayı, Süper Lig'deki ilk maçına da 22 Şubat 2019'da Göztepe karşısına çıktı. Murat Cem Akpınar, 5 Nisan 2019'da Trabzonspor'un Antalyaspor ile oynadığı maçta sonradan oyuna girerek son dakikalarda takımının attığı 4. golü kaydetti.

AZERBAYCAN MİLLİ TAKIMI'NDA OYNADI

Murat Cem'in ilginç bir milli takım kariyeri de var. Azerbaycan Futbol Federasyonu'nun Trabzonspor'dan talebi üzerine genç oyuncu, Azerbaycan vatandaşlığı da aldı ve 13 kez Azerbaycan U17 Milli Takımı'nda da forma giydi, 2 gol attı. Burada uluslararası maç tecrübesi edinen Murat Cem'in hala Türkiye Milli Takımı'nı seçme şansı bulunuyor.

"İNANILMAZ DUYGULAR YAŞIYORUM"

İlk golünü Antalyaspor filelerine gönderen Murat Cem Akdoğan, karşılaşma sonunda açıklamalarda bulundu. Genç oyuncu; "Şu an gerçekten inanılmaz duygular yaşıyorum. Bana bu şansı veren hocama teşekkür ediyorum. Trabzonspor altyapısında ne kadar büyük bir cevherler olduğunu göstermiş olduk. Bunu Avrupa'da ve Türkiye'de göstermeye devam edeceğiz. Çok mutluyum hayallerimi yaşıyorum. Trabzon çocuğunun hayalidir burada forma giymek. Hocamıza teşekkür ediyorum. Hocamız bana şans verdiği sürece elimden geleni yapmaya çalışacağım." ifadelerini kullandı. (fotomaç) .

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.