Özkan Hocama Armağan Olsun..

Maça öncesi gelen vefat haberi hepimizi çok üzdü.Trabzon'un yaşayan efsanesi, gurur kaynağımız Özkan hocamızı ebediyete uğurladık.Futbola dair ülkedeki en bilgili kişiyi kaybettik.Yeri dolmaz Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun...

Bu üzücü haberden sonra adapte olamadığımız Hatay maçında Trabzonspor üç gün önce Rizespor karşısına çıktığı kadro ile sahadaydı.Hatayspor'un bir önceki Göztepe maçındaki performansı bizleri biraz tedirgin etse de, Trabzonspor yine üçlük atışla galibiyete ulaşmasını bildi. Alanya beraberliğinden sonra takımın başına gelen Avcı için yazmış olduğum yazıda Galatasaray maçına kadar olan 6 maçlık periyotta 14 puan toplayabileceğimizi öngörmüştüm. Bunda da haklı çıktım.Her ne kadar oynanan futbol tat vermese bile, Abdullah Hoca 6 maçlık periyotta kendisinin de istekli ve arzulu olduğunu bizlere kanıtladı.Tabi bu 14 puanın üzerine çilek niyetine bir GS galibiyeti alırsak gerçekten çok güzel olacaktır. Bu performans şu anlık bizi gayet tatmin etti, diyebiliriz. Her hafta 3 kişiyi izliyoruz sahada. Bunların ikisi banko Hugo ve Edgar olmakla yanlarına performans olarak bir kişi daha ekleniyor. Bu hafta da Uğurcan'ın takımı oyunda tutan performansı eklendi bu ikiliye. Bu ikiliden Edgar'a ayrı bir parantez açmak istiyorum  Maşallah ayakları çok iyi. Parmak veya Baker'in yerine koysan sırıtmadan oynar , rakibe basar top kazanır kazandığı topu da gayet iyi kullanarak takımı atağa kaldırabilir izlenim veriyor. Topu olumlu kullanması ve pozisyonlarda ki soğukkanlılığı da ayrı performans olarak  sayılabilir. Partneri Hugo ise bu sene bize kornerlerden daha çok gol kazandıracağa benziyor. Pozisyondaki tayming ve defans bloğundaki lider yönetimi bize çok katkı sağlıyor.Bu ikiliye bu hafta da Uğurcan'ın kusursuz performansı eklenince gol yemeden maçı bitirebildik.

Trabzonspor'da ayrıca etkili performans beklediğimiz Ekuban ve Nwakaeme'nin her hafta değişkenlik gösteren performansı biraz istikrar gösterebilse, her hafta maçın gelmesini dört gözle bekleriz gibime geliyor. Ancak biri kötü oynayınca diğeri de ona uyum sağlıyor .Hatayspor maçında ikiside bireysel oynadılar ve  bu bize yarardan çok zarar verdi. Bire bir rakibi geçseler bile pas atabilecekleri yerde yine bencil davranıp şut atıyorlar. Eminim Abdullah hoca bunu çoktan tespit etmiş ve önlemlerini almıştır.Y azmadan edemiyeceğim bir orta sahamız var, yani izlerken gülmeden kendimşi alamıyorum. Baker Chelsea topçusu ise Türkiye'de herkes Chelsea topçusudur.Sahada ekstra yaptığı hiçbir şey yok. Parmak ile beraber oyunda ne bir tempo gayreti var ne de topsuz oyunda alan boşaltma veya topla sprint atma çabası var. Fiziksel eksiklik ve dayanıklılık da eksik olunca devamlı değil kesik kesik izliyoruz bu ikiliyi.

Oynanan oyuna bakılırsa 3 puanı Hatayspor'un hakettiğini söyleyebiliriz. Tabi tecrübesizlikleri ve Abdullah hocanın taktiksel becerisi ile alınan bu galibiyet, Galatasaray maçı öncesinde motivasyonumuzu üst seviyeye çıkardı. Cumartesi günü oynanacak olan Galatasaray maçına her ne kadar moralli çıkacaksakta, bu performans bize yeterli olmaz. Özellikle orta sahada Baker ve Parmak ikilisinin iki yönlü oyunu bu maçta bize çok lazım olacaktır. Aslına bakılırsa önü ve arkası biraz toparlanan takımımızın orta bölgesi kendine gelirse, çok daha iyi futbol izleyeceğiniz gibime geliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Onur Yiğiter 3 yıl önce

Size katılıyorum Onur bey yorumlarınız gercek bir taraftar dilinden döküldüğü apacık ortadadır.

Avatar
Albay Yürekli 3 yıl önce

Dogru soyluyorsunuz yazinizi okumustum. 14 puan iyi kupadan elenen qvrupada olmayan Trabzonspor kondisyon olarak 2. Devre fark atacaktir.