Şampiyonluk istiyorsak!

Başkan Ağaoğlu: “Bu hafta o hafta. Mutlu son için bir final maçı bu” 

“Şampiyonluk yolunda savaş asıl şimdi başlıyor” diyen Ağaoğlu, Başakşehir karşısında kazanarak bu yolda dev bir adım atmak istediklerini belirtti. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Başakşehir maçının kendileri için bir final niteliği taşıdığını ifade ederek, “G.Antep maçı sonrası Malatyaspor’u yenerek liderliği elimize aldık. Bunu perçinlememiz için Başakşehir maçından da zaferle çıkmak istiyoruz. Herkes ‘o sene bu sene’ diyor. Ben bunun için ‘o hafta bu hafta’ diyorum. Bu zor engeli geçersek, önümüz açılır” dedi. “Şampiyon olmak için savaşmak gerek. Bu savaş asıl bu hafta başlıyor” diyen Ağaoğlu, Başakşehir maçında taraftarlarından yoksun olacaklarına belirterek, “Tabi ki sağlık her şeyden önemli. Onların bize olan inancı ve güveni, tribünde olmasalar da sahadakilere yine güç verecektir. O kupayı İstanbul’dan alıp Trabzon’a getirmek için savaşacağız. Bu yolda birlik olmalıyız. Bütün olursak, hedefe ulaşırız” dedi.

Trabzon, son 9 maçta Başakşehir’i mağlup edemedi:Bu kabus bitecek!

Trabzonspor ile Başakşehir, bugün 24.kez karşı karşıya gelecek.  Ligde iki takım arasında bugüne kadar oynanan 23 maçta Trabzonspor'un 9, Başakşehir'in ise 7 galibiyeti bulunuyor. İki takım arasında oynanan 7 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Trabzonspor bu maçlarda 38 gol atarken, kalesinde 28 gol gördü. Trabzonspor, Başakşehir ile oynadığı son 9 lig maçında galibiyet yüzü göremedi. Bordo-mavililer, bu süre içerisinde 4 beraberlik ve 5 yenilgi elde etti. Bu doğrultuda Trabzonspor, Başakşehir’i devirdikten sonra hem zirvedeki yerini sağlamlaştırmak hem de kâbusu bitirmek istiyor.

Zirvedeki savaş!

Trabzonspor ile Başakşehir maçı ligde en çok gol atan ile en az gol yiyen iki takımı karşı karşıya getirecek. Trabzonspor 25 haftalık bölümde attığı 58 gol ile bu alanda zirvede yer alırken, kalesinde 24 gol gören Başakşehir de bu noktada zirvenin sahibi. Buna karşılık Trabzonspor'un ligde yediği gol sayısı 27 olurken, Başakşehir ise 25 haftalık bölümde 49 gol kaydetti. Bu maç öncesi Trabzonspor'un gol averajı 31, Başakşehir'in ise 25.

Başakşehir’de Epureanu’dan sonra Crivelli de yok...

Trabzonspor ile çok kritik bir mücadeleye çıkacak olan Başakşehir’de, zorlu deplasman öncesinde 2 eksik bulunuyor. Turuncu-Lacivertli ekipte Göztepe karşısında gördüğü sarı kart ile cezalı duruma düşen kırmızı kartın ardından takımını 10 kişi bırakan tecrübeli stoper Alexandru Epureanu, takımını yalnız bırakacak. Ayrıca Kopenhag maçının 73. dakikasında sakatlanan ve oyuna devam edemeyen Enzo Crivelli de Trabzonspor karşısında forma giyemeyecek.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.