Şampiyonun Takım Oyunu…

Her işte bir hayır vardır derler.Antalyaspor maçının hayrını bu maçta görmüş olduk.Dün akşam oynanan Hatay maçının ilk yarısında oynadığımız futbol Türkiye liginin standartlarının çok üzerinde bir futboldu. Şampiyon Takım böyle oynar diyen Trabzonspor, açıkcası rakiplerine bu oyunla da gözdağı vermiş oldu.

Bir kaç hafta önceki Antep, Karagümrük, Adanademirspor ve en son Antalya maçın da özellikle oyunun ilk 20 dakikasında topu rakibe veren, rakibin oynamasına izin veren, genelde rakibe pozisyon da veren bir Trabzonspor izledik. Bu oyunları gören rakip Hatayspor’un hem Ömür'ün hem de Nwakaeme'nin olmamasını da düşünerek iştahı kabarmış ise de ilk yarı Trabzonspor karşısında çaresiz kaldı.

Takımımızın atmış olduğu iki gol, oluşum ve sonuç açısından damağımızda Premier Lig tadı bıraktı. Dün akşam ki maç, Uğurcan'ın 46.dakikada yapmış olduğu kurtarış ile kalecinin takımını nasıl oyunda tutabildiğini, Cornelius'un üzerindeki ölü toprağını attığı, Peres’in geri dönmesi ile asıl yerinde oynayan Dorukhan'ın formasını nasıl hak ettiğini, Berat'ın önceki maçlara oranla çok daha diri olduğunu ve Abdullah Avcı'nın onu neden ısrarla istediğini, Denswil'in sol bek pozisyonunda oyuncunun koridoru nasıl kullanması gerektiğini gösterir bir maç oldu.

Tabi bu oyuncuları sahada yöneten,yönlendiren oyunun iki yönünü de bu denli muazzam oynayan, sahadaki problemleri çözen, topsuz alanda veya top rakipte iken doğru yerde doğru anda olan izlerken ağzımızın açık kaldığı Hamsik’in bize sunum yapmasıyla da alakalı. Abdullah Avcı'nın bir özelliği de eldeki oyuncudan en iyi verimi alabilmek ki, bunu Dorukhan'ı sağ bek oynatırken çok daha iyi gördük. Bu galibiyet ile taraftarlar arasında oluşan Nwakaeme siz maç fobisi de yenilmiş oldu. Abdullah hoca bir açıklamasında da belirtmişti, "o yok yendik bu yok yendik" bizim artık oyuncu isimlerinden çok oyun ve takım hüviyetimiz olduğu net.

Şampiyonluğa inanmamızın sebebi de bu.Tüm bunların yanında bu başarının arkasında tabiki saha dışı etkenler de var. Öncelikle taraftarımız çok olgunlaştı. Akşam ki maçta full çeken taraftarlarımız artık eskisi gibi değil , daha bilinçli olarak sahadaki oyunu görerek ne zaman ne yapacağını rakip üzerinde hangi dakika baskı kuracağını çok iyi biliyor. Yine Abdullah Avcı'nın maç bitiminde tribünleri teknik ekibi ile selamlaması takım için birlikteliğin ne şekilde olduğunu anlamamızı sağladı.Şimdi sıra salı günü oynayacağımız Altay maçında kurt hocasının eşliğinde lige çok iyi başlayan Altay takımı son 10 maçtır galibiyet yüzü görmüyor. Kendi saha ve seyircisi önünde varını yoğunu ortaya koyacakları açık.Cumartesi günkü Başakşehir maçını da düşünecek olan Abdullah Avcı'nın Altay deplasmanından da galibiyet ile döneceğine inancımız tam.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Taraftar kalfa 2 yıl önce

Tam olarak budur hocam, kaleminize sağlık

banner63

banner105