Süper değil, Batak Lig!

Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu, kulüplerin finansal olarak dip yaptığını söyledi.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, sezon sonundaki transfer stratejilerini açıklarken, “3 ile 6 arasında oyuncu kadromuza katacağız” dedi. Ağaoğlu, onlarca oyuncu arasından kendilerine uygun olanları alacaklarının altını çizerken, “Mali konular, yaş, milliyet, oyuncunun yapısı, karakteri, yeteneği, hepsi kriter. Her şey hocanın oluruna ve yönetimin oluruna tabi” diye konuştu. Ağaoğlu, Yusuf ve Abdülkadir Ömür’ün telaffuz edilen 50 milyon, 80 milyon eurolara gönderilemeyeceğini de belirtirken, “Senin liginin değeri ortada. Premier Lig’in değeri ortada. Daha Avrupa Kupası oynamamışsınız” dedi.

Ağaoğlu bu sezon direkten dönen 25 şut hakkında ilginç bir yaklaşımda bulunurken, “Kale direklerinin intikamı diyorum ben ona. O direği sökmeyeceklerdi. O kale direklerini söküp, parçalamayacaklardı. Direklerin ahını almayacaktık. Benim tahminim hiçbir ülkenin liginde hiçbir takımın bu kadar şutu direkten dönmemiştir. Belki de tüm zamanların birincisiyiz. İşin enteresan tarafı, antrenmanlarda şutlar pek direkten dönmüyor. Büyük çoğunluğu gol oluyor. Bilmiyorum sebebini. O kadar kurban kestik ki mezbahada koyun kalmadı” diye konuştu.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Türk kulüplerinin finansal olarak batakta olduğunu söyledi. Ağaoğlu, futbolun sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirtirken, “4 kulüp hariç, batmış, iflas etmiş bir ligden bahsediyoruz. Bir mali değeri yok. Batak bir lig. Finansal olarak, başarı olarak değerlendirdiğin zaman da bir çok ligin kilometrelerce gerisindeki bir ligiz. Onun için kuru sandalye üzerinde, vezir rüyası görmeyelim. Gerçekleri görerek, ona göre hareket etmek zorundayız” dedi.  

Başkanın İstanbul ya da Trabzon’da olmasının önemli olmadığını söyleyen Ağaoğlu, “Zaten işlerin çok büyük bir bölümünü İstanbul’dan yönetiyoruz. Trabzon’dan başkan olarak neyi yöneteceksiniz. Tabii ki belli şeyler var. Yönetim kurulu toplantıları ama şu anda maalesef işlerin çok büyük bir bölümü, İstanbul’dan yönetilmeyi gerektiriyor. Ama herhalde Trabzonspor’un tarihinde de bir sene içerisinde bu kadar fazla İstanbul ve Trabzon arasında mekik dokuyan ve bu kadar Trabzon’da zaman harcayan özellikle son dönemleri baz alırsak başkan olduğunu zannetmiyorum” dedi.

Temmuz ayı kader ayı!

Ağaoğlu, Bankalar Birliği ile yapılandırmayı desteklediklerini de belirtirken, “Burada ileriye dönük olarak borçlanmaya sınır getiriliyor. Trabzonspor olarak gelirin en fazla yüzde 33’ünü transfere harcaya biliyoruz. Baktığımız zaman borç ve gelir durumları olarak 1’e 4.5 zarardayız. Bu gerçekten çok ciddi bir rakam. UEFA, Bankalar Birliği yapılandırmasını bekliyor. Eğer bu olmazsa sadece bizimle değil, hemen hemen diğer kulüplerin tamamıyla sıkıntı yaşanacak. Temmuz ayı tüm spor lig kulüpleri için son tarih” dedi.

Rodallega Beşiktaş sonrası

Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Rodallega’nın kalmasını istediklerini söyleyen Ağaoğlu, “Rodallega ile ilgili görüşmelerimiz oldu. Öyle tahmin ediyorum ki Beşiktaş maçından sonra yeniden görüşeceğiz. Daha önce de kendisinden bir talebimiz oldu, düşüncesini öğrenmek istedik. O da Beşiktaş maçından sonra konuşmanın daha doğru olacağını söyledi. O zaman konuşmak için izin istedi. Bizim isteğimiz kalması yönünde. Onun cevabını bekliyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.