Tenekesi sizin onuru bizim...

Burhan Kuzu’nun açıklamaları Trabzonspor camiasını ayağa kaldırdı.

KUZU’YA TEPKİ MESAJI YAĞDI

Ergenekon davasının gerekçeli kararının açıklanmasının ardından AK Parti kurucularından eski Milletvekili Burhan Kuzu, “Ergenekon davasının gerekçeli kararında, sözde şike davasının FETÖ/PDY kumpası olduğu tescillenmiştir. Fenerbahçeliler; 2010-2011 sezonu şampiyonluğunuz tertemizdir.” dedi. Kuzu’nun bu açıklamalarına Trabzonspor taraftarları başta olmak üzere Trabzonlu birçok siyasiden tepki mesajı yağdı.

ŞAMPİYON TRABZONSPOR

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, “Şampiyonluk kupasının tenekesi size; şerefi, onuru ve gururu bize kalmıştır.”  derken; Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “2010-2011 sezonunun tertemiz şampiyonu Trabzonspor’dur nokta.” ifadelerine yer verdi. Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı. A. Metin Genç ise, “Fenerbahçe, kıyamete kadar tüm kamuoyunca da şike hükümlüsüdür.” dedi.

TRABZONSPOR CEVAP VERDİ

Öte yandan Trabzonspor Kulübü, Fenerbahçe'nin Ergenekon davasıyla alakalı ilgili “Şike, Delil, Örgüt Yok, Kumpas Var” açıklamasına, resmi internet sitesinden cevap verdi. Açıklamada, “Fenerbahçe Kulübü'nün; ülke içinde 'kumpas' diyerek inkâr ettikleri ancak ülke dışında UEFA'dan ceza almamız için ikrar ettikleri belgeleri anlama gayretiyle gerekçeli kararı tekrar okumalarını öneriyoruz.” denildi.

Ergenekon davasının gerekçeli kararının açıklanmasının ardından AK Parti kurucularından eski Milletvekili Burhan Kuzu’nun açıklamaları sosyal medyada infial yarattı. Trabzonspor taraftarları ve Trabzonlu siyasiler Kuzu’nun açıklamalarına sert tepki gösterdi.

ZORLUOĞLU “ŞAMPİYON TRABZONSPOR’DUR”

AK Parti kurucularından eski Milletvekili Burhan Kuzu, “Değerli Fenerbahçeli kardeşlerim; Ergenekon davasının gerekçeli kararında, sözde şike davasının FETÖ/PDY kumpası olduğu tescillenmiştir. 2010-2011 sezonu şampiyonluğunuz tertemizdir. FETÖ ile mücadeleye her alanda sonuna kadar devam edeceğiz.” İfadelerine yer verdi. Kuzu’nun açıklamalarına tepki yağdı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “2010-2011 sezonunun tertemiz şampiyonu Trabzonspor’dur nokta.” ifadelerine yer verdi.

CORA “AVRUPA’DA BİZ TEMSİL ETTİK”

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora ise Twitter hesabından Burhan Kuzu'ya cevap verdi. Cora, “Türkiye’de şampiyon takım, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynar. Hiçbir tereddüt yoktur ki; 2010-2011 sezonunun şampiyonu Trabzonspor’dur. Ülkemizi Avrupa’da biz temsil ettik. Aksini iddia eden Fenerbahçelidir. Şampiyonluk kupasının tenekesi size; şerefi, onuru ve gururu bize kalmıştır.” ifadelerini kullandı.

GENÇ, “FENERBAHÇE, ŞİKE HÜKÜMLÜSÜDÜR”

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı. A. Metin Genç de “Son derece hukuki dayanaktan yoksun bir açıklama. Fenerbahçe, kıyamete kadar tüm kamuoyunca da şike hükümlüsüdür. Hukuken de vicdanen de böyledir. FETÖ’nün şefaatinden yararlanarak, bundan kurtaramaz. 2010/2011 sezonunun tertemiz şampiyonu(şikebahçe değil) ilelebet Trabzonspor’umuzdur.” dedi.

TRABZONSPOR KULÜBÜ NOKTAYI KOYDU

Öte yandan Trabzonspor Kulübü, Fenerbahçe'nin Ergenekon davasıyla alakalı ilgili “Şike, Delil, Örgüt Yok, Kumpas Var” açıklamasına, resmi internet sitesinden cevap verdi. Açıklamada, “Fenerbahçe Kulübü'nün; ülke içinde 'kumpas' diyerek inkâr ettikleri ancak ülke dışında UEFA'dan ceza almamız için ikrar ettikleri belgeleri anlama gayretiyle gerekçeli kararı tekrar okumalarını öneriyor, ülkemizin milli bütünlüğünü, istiklali ve istikbalini etkileyen konuları kendi şahsi menfaatleri için kullanmamalarını tavsiye ediyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Filiz YILDIRIM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.