Trabzon şampiyonluğa oynar

Bordo-mavililerin efsane golcüsü Necmi Perekli takımın şampiyonluk şansını değerlendirdi. Trabzonspor’un efsane oyuncularından Necmi Perekli, bordo-mavili takımın oyun sistemini ve şampiyonluk yarışındaki şansını değerlendirdi. Son dönemlerde eleştirilen oyun sistemine ilişkin görüşlerini belirten Perekli, “Rakip golü yedikten sonra açılıyor, Trabzonspor da ister istemez savunma oynamaya çalışıyor. Takımın toparlanması geç ve güç oluyor. İşte tam bu noktada takımın teknik sorumlusu devreye girer. Sıkıntı bu noktada. Tabiki buradaki kilit anahtar orta sahanın hücuma geçişi, çabuk ve süratli olması gerektiği. Oysa Trabzonspor topu savunmaya alıp kaleciyle paslaşması, hem rakibe avantaj teşkil ediyor hem de rakibin savunmada toparlanmasına fırsat veriyor” dedi.

ŞANSI OLDUKÇA YÜKSEK

Bordo-mavili takımın şampiyonluk şansını da değerlendiren Perekli şunları söyledi: “Şampiyonluğa oynayan rakiplerin istikrarsız durumlarını ve özellikle de üç puanlık sistemin azizliğini gördükten sonra, Trabzonspor bana göre ikinci yarıda bile şampiyonluğa oynar. Yeter ki takım üzerinde renk, ahenk ve mutluluk bozulmasın. Bu arada devre arasında takviye yapılacak olması konusu önemli elbette. Ancak takviyeler oldu oldu, olmadı yapacak bir şey yok. Takviye yapılırken de mutlaka kulübün ekonomisine bakıp ona göre hareket edilmesi gerekiyor. Devre arasında yapılacak transferler takım içindeki hassas dengeyi bozabilir, bu açıdan yönetimin dikkat etmesi lazım.”

ZİRVEYE OYNAYACAKSA…

Devre arasında yapılacak transferler konusuna da değinen efsane golcü Necmi Perekli çok hassas bir denge olduğunu ve yönetimin buna dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Perekli, “Trabzonspor’un şu anda orta sahada ofansa yönelik takviyeye ihtiyacı var. Bu alanda Trabzonspor’u sevk ve idare edebilecek o bilgiye, yeteneğe, ve tekniğe sahip komple bir futbolcunun mutlak surette transferi şart. Eğer Trabzonspor puan cetvelinde zirveye oynamak istiyorsa, mutlaka bir de sağ açık olmalı. Çünkü Sörloth’un daha çok beslenmesi, desteklenmesi için açık özelliklerine sahip bir ileri uç elemanının transfer edilmesi şart” ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.