TRABZON TEMPOYU ARTTIRMALI

Trabzonspor’un efsane oyuncuları Perekli ve Tok ile derbi öncesinde bordo-mavili takımı masaya yatırdık.

PEREKLİ: “Trabzonspor’un en sıkıntılı bölgesi orta saha. Ne ofansa ne de defansa katkıları var. Newton da sistemden ziyade takıma bir taktik monte etmeli. Bunu yaparsa hem zaman kazanır hem de neticeye gider”

TOK: “Orta sahada da rakibe çok alan bırakıyoruz. Düşük tempo oynayan Başakşehir, Trabzonspor’a top göstermedi. Bu nedenle derbide öncelikli olarak takım savunması iyi yapılmalı, rakibe boş alan bırakılmamalı” Süper Lig’in ilk 5 haftasında hayal kırıklığı yaratan Trabzonspor’da yarın oynanacak olan Fenerbahçe derbisi öncesinde tüm planlar galibiyet için yapılıyor.

Efsane oyuncular, Trabzonspor’un derbiden başı dik çıkabileceğini bunun yolunun da mücadele etmekten geçtiğini söyledi. Trabzonspor’un ilk gol kralı Necmi Perekli, Teknik Direktör Newton’un kendine ait bir sistem belirlemediğini belirtirken, “Bana göre sistemden ziyade takıma bir taktik monte etmeli. Bunu yaparsa hem zaman kazanır hem de neticeye gider. Çünkü taktik hem skor hem de moral getireceği için önemlidir. Sistem ise zaman alan bir olaydır. Sistemle uğraşmaktansa ‘nasıl yenerim’in taktiğini uygulamalı” dedi.

Necmi Perekli derbi maçtan umutlu olduğunu da söylerken, “Trabzonspor’un formsuzluğuna bakmayın, bordo-mavililer kendilerini maça verirse sonuç lehimize olur. Ayrıca böyle maçlar fiziki kondisyondan çok moral kondisyon olarak değerlendirilmeli. Fenerbahçe şu anda moralli görünüyor ama böyle maçların favorisi belli olmaz” diye konuştu. Trabzonspor’un efsane oyuncularından Hüseyin Tok, bordo-mavili takımın sezona sıkıntılı başladığını söyledi. Geçen yıl kaybedilen şampiyonluğun ardından kadrodaki 4 önemli oyuncunun da gittiğini hatırlatan Tok, “Bu durum takım üzerinde psikolojik olarak olumsuz bir etki yaptı. Ekonomik nedenlerden dolayı daha düşük seviyeli oyuncular alındığı için de gidenlerin yeri dolmadı” diye konuştu.

Takım savunmasındaki sıkıntının devam ettiğinin de altını çizen Tok, “Ne önde basıyor ne de kendi sahamızda karşıladığımız takıma baskı yapabiliyoruz. Orta sahada da rakibe çok alan bırakıyoruz. Son Başakşehir maçında da bunu gördük. Düşük tempo oynayan Başakşehir, Trabzonspor’a top göstermedi. Bu nedenle derbide öncelikli olarak takım savunması iyi yapılmalı, rakibe boş alan bırakılmamalı, takımın ve oyunun temposu arttırılmalı” dedi.

Sıkıntılı bölge orta saha

Trabzonspor’un en sıkıntılı bölgesinin orta saha olduğunu söyleyen Necmi Perekli, “Ne ofansa ne de defansa katkıları var. Ayrıca hem yeni hem de eski oyuncular formsuz ve sorumsuz. Abdülkadir Ömür ve Parmak da kuvvet bakımından yetersizler. Trabzonspor yönetimi sezon başında yapmadı ama devre arasında öncelikli olarak orta sahaya mutlaka bir ağabey, takımı yönetecek bir lider transfer etmeli” dedi.

Savunma agresif olmalı!

Hüseyin Tok, Fenerbahçe maçında agresif bir savunma yapılması gerektiğini belirtirken, “Bunları yaptığımızda sahadan puan veya puanlarla ayrılabiliriz. Ancak Fenerbahçe’nin yaptığı transferlerle yedeklerini bile ligde oynayabilecek kaliteye geldiğini göz ardı etmemeliyiz. Ligdeki ilk 5 maçta gösterdiğimiz performansın üzerine çıkmak zorundayız” diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.