Trabzonspor, Alanyaspor engelini aşamadı!

Süper Lig’in 29. Haftasında Trabzonspor ile Alanyaspor karşı karşıya geldi. Son dakikaları oldukça heyecanlı ve bol pozisyonlu geçen mücadelede kazanan ekip Alanyaspor oldu. Trabzon deplasmanında 3-1 galip gelen Çağdaş Atan ve öğrencileri, bu galibiyetle birlikte 46 puana ulaşarak 5. sıraya yükseldi. Trabzonspor ise 51 puanda kaldı.

Süper Lig'in 29. haftasında karşılaşan Trabzonspor ve Alanyaspor, futbolseverlere oldukça heyecanlı geçen bir mücadele yaşattı. Karşılaşmanın son yarım saatinde gelen art arda goller, Alanyaspor'u galibiyete taşıdı. Alanyaspor'da Mustafa Pektemek ve Davidson'un gollerine Trabzonspor, Bakasetas'ın penaltı golüyle karşılık verdi. Son dakikalarında her iki tarafa da gidip gelen mücadelede başka gol sesi çıkmadı ve Alanyaspor 3-1 kazandı.

MAÇ SONUCU

Trabzonspor: 1 Bakasetas (pen.)

Alanyaspor: 3 Mustafa Pekmetek, Davidson (2)

MAÇTAN DAKİKALAR

2' Afobe ve Serkan Kırıntılı çarpıştı. İki futbolcu sakatlık geçirdi.

10' Alanyaspor gole çok yaklaştı. Salih Uçan'ın aşırtma vuruşu üst direkten döndü.

22' Bakasetas'ın ceza sahası dışından sert şutunu Serkan Kırıntılı çıkardı.

30' Nwakaeme'nin uzaktan çektiği şut üstten auta çıktı.

Maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

62' Alanyaspor'da sakatlanan Kadzior yerine Davidson oyuna dahil oldu.

66' GOL! Alanyaspor, Mustafa Pektemek'in golüyle 1-0 öne geçti.

73' GOL! Kadzior'un yerine oyuna dahil olan Davidson, Alanyaspor'da farkı 2'ye çıkardı.

80' GOL! Trabzonspor, Bakasetas'ın penaltı golüyle maçta farkı 1'e indirdi.

90+7' GOL! Alanyaspor, Davidson'un golüyle skoru 3-1'e getirdi.

İLK 11'LER

Trabzonspor: Uğurcan Serkan Edgar Hugo Marlon Berat Baker Ekuban Bakasetas Nwakaeme Afobe

Alanyaspor: Serkan Kırıntılı, Juanfran, Tzavelles, Fatih, Moubandje, Ceyhun, Berkan, Salih Uçan, Efecan, Kadzıor, Mustafa Pektemek

Trabzonspor'un yedekleri: Erce, Hüseyin Türkmen, Atakan, Hosseini, Faruk Can, Flavio, A. Parmak, Yunus Mallı, Yusuf Sarı, Safa Kınalı

Alanyaspor'un yedekleri: Ahmet, Alpay, Bareiro, Hasan Hüseyin, Efkani, Siopis, Umut, Tayfur, Davidson, El Mami

TRABZONSPOR'DA 4 EKSİK

Trabzonspor'da Abdülkadir Ömür, Kamil Ahmet Çörekçi, Trondsen ve maç öncesi sakatlanan Djaniny Semedo'nun sakatlıkları bulunuyor. Konuk Alanyaspor'da ise Babacar, Caulker ve Ufuk Ceylan sakatlık nedeniyle kadroda yer almıyor.

AVCI'DAN 2 DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı, ligde son oynanan Kasımpaşa maçının 11'ine göre kadroda 2 değişiklik yaptı. Djaniny'yi sakatlığı nedeniyle kadroya almayan Avcı, Afobe'yi forvette görevlendirirken geçen hafta sakatlığı sonrası 11'e dönen Abdulkadir Parmak'ı ise Alanyaspor karşısında kulübeye çekti. Avcı, Parmak'ın yerine ise Baker'e forma verdi. Baker ligdeki son 4 maçta 11 dışında kalmıştı. Sakatlıkları bulunan Kamil Ahmet Çörekçi, Abdülkadir Ömür, Trondsen ve Djaniny'in yanı sıra genç kaleci Arda Akbulut kadroda yer almadı.

DJANINY RİSKE EDİLMEDİ

Trabzonspor'da Alanyaspor maçı öncesi sıcak bir gelişme yaşandı. Bordo-mavililerin forvet oyuncusu Djaniny Samedo sakatlığı nedeniyle kadroya dahil edilmedi. Deneyimli golcünün sakatlığıyla ilgili kulüp doktoru Hakan Çelik, açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı: "Oyuncumuzun yorgunluğa bağlı her iki bacak baldır kaslarında yaşadığı gerilme nedeniyle tedavisi devam etmektedir. Bu nedenle oyuncumuz, maç kadrosuna dahil edilmemiştir."

AFOBE LİGDE 16, BAKER 4 MAÇ SONRA 11'DE

Son olarak Süper Lig'in 11'inci haftasında 1-1 biten Demir Grup Sivasspor mücadelesinde ilk 11 de görev yapan Benik Afobe, ligde 16 maç sonra Djaniny'in sakatlığı nedeniyle kadroya dahil edilmediği Aytemiz Alanyaspor mücadelesi ile ilk 11'de görev aldı. Ayrıca orta saha oyuncusu Lewis Baker da 4 maç aradan sonra ilk 11'de forma şansı buldu.

BAKASETAS HASRET GİDERDİ

Trabzonspor'un devre arasında Alanyaspor'dan kadrosuna kattığı Bakasetas, maç öncesinde eski takım arkadaşları ve teknik ? ekiple hasret giderdi. Saha kenarında uzun bir süre arkadaşlarıyla konuşan Bakasetas, ilk kez eski takımına karşı da forma giydi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.