Trabzonspor'da Afobe, Nwakaeme ve Abdülkadir Ömür'e flaş eleştiri!

Süper Lig'in 10. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Ankaragücü'nü 1-0 mağlup etti. Spor yazarları Fırtına'nın bu galibiyetini değerlendirirken, flaş ifadeler kullanıldı. İşte o yazılar...

REHA KAPSAL - ALDATMASIN

Trabzonspor geçen haftaki Erzurum galibiyetinden sonra Ankaragücü deplasmanına da aynı 11'le çıktı. Ekuban, geçen hafta Afobe'nin arkasında 10 numara pozisyonunda oynamıştı. Bu maçta sağ çizgideydi. Abdülkadir, Afobe'nin arkasında başladı.

Bunun nedeni Trabzonspor'un geçen hafta topa sahip olamadığı gibi oyuna da hükmedemeyişiydi. Nwakaeme haricinde istenen seviyede olmadıklarından topa sahip olarak oyun oynama felsefesinde sıkıntı yaşadılar.

Afobe'nin arkasından açık alana hücum edecek oyuncunun takımın en hızlısı Ekuban'ın olması gerekir. Ömür'ün de sağ çizgiden yeri geldiğinde de içeri kat ederek pas trafiğine yardım etmesi gerekirdi. Uğurcan'ın ayağına Afobe'den fazla top değiyorsa, Ankaragücü baskısına karşı bordo-mavili defans oyuncuları çok geriye oynuyorsa; savunmadan çıkış planlarının da çok sağlıklı olmadığının göstergesidir.

Tabii ki Trabzonspor'un üretkenlik anlamında ciddi sorunları var. Afobe yetersiz. Nwakaeme geçen seneki formundan ve coşkusundan çok uzak. Abdülkadir Ömür sakatlıktan sonra hala eski seviyesine gelemedi. Bu da Trabzonspor'un hücum bölgesindeki oyununu etkileyen en başlıca nedenlerden biri.

Ekuban da iyi niyetli, zaman zaman dağınık görüntüsü var ve yalnız kalıyor. Bu hücum oyuncuları, Trabzonspor'un hücum çeşitliliğine yön veren belirleyici isimler olmasına rağmen bir tane net pozisyona giremeden A.Gücü karşısında maçı bitirmeleri gelecek adına sıkıntı.

Abdullah hocanın oyuncu hamleleri de 70. dakikadan önce gelebilirdi. Baker'in frikiği birinci sınıftı ve şapka çıkarılır. Oyunun kötü olduğu maçlarda 3 puanı almak için saha içinde bu farkı Baker gibi teknik bir oyuncunun yaratması Trabzonspor adına çok önemliydi.

Trabzonspor'un tabii ki iki maçta gol yememesi böyle sıkıntılı süreçte 6 puan alması, üst sıralara doğru çıkması, şampiyonluk yarışının içine girmesi, moral motivasyonun toparlanması adına çok önemli.

Abdullah hocanın Trabzonspor'un genlerinde olduğu gibi ön alan baskısıyla rakibi ve oyunu domine eden oyun tarzı belirleyip, saha içinde gelgitler yaşamadan yalnız topu değil oyunu kontrol eden, hücuma akıl koyan hücum çeşitliliği ve setlerini de başarıyla uygulayan bir futbol kültürünü yerleştirmeli

İki maçta alınan 6 puan ilerisi adına çok önemli, umut verici. Yalnız bu sonuçlar bordo-mavilileri 'aldatmasın'. En önemli konu Trabzonspor'un sürdürülebilir doğru hücum-savunma anlayışını ve pratiğini sahada uygulayan oyun mantalitesine bir an önce ulaşması lazım.

NECMİ PEREKLİ - ZOR DA OLSA

Bu maçın yorumuna geçmeden önce, bundan evvel bazı TV kanalında yorumculuk yapan Abdullah Avcı bu maçta Trabzonspor hocası olarak değil de yine bir TV de yorumcu olsa idi merak ediyorum acaba takımı Trabzonspor hakkında nasıl yorum yapacaktı? Bir aya yakındır bu ekiple idmanda olduğuna göre takımda, oyunda ve oyuncularda değişen veya gelişen ne oldu?

Karşınızdaki takım Ankaragücü, ligin iki puanlı nerede ise bu sıralarda dahi küme düşmeyi garantilemiş veya inanmış bir takım. Bu takım karşısında dahi, sahada olan rakibinin Trabzonspor olduğuna bence bin şahit gerekir

Savunma sanki görev yapmış gibi gözükse de karşısında ne bir bireysel olarak forvet oyuncusuna benzer bir futbolcu, ne de rakip savunmayı aşacak varyasyonlara sahip ofansif anlayışı olmayan bir takım. Orta sahada ise ne onlarda ne de Trabzonspor'da oyunu canlandıracak, heyecan veya zevk katacak bir ekip yoktu.

Sanki bu maçı seyretmeye değil de, karşısında uyumaya geldik. Abdulkadir Ömür çalışıyor, belki de tüm arkadaşlarından daha çok enerji sarf ediyor fakat ortada takımını bir üst vitese atacak bir tarz ortaya koyamıyor. Oysa tüm taraftar ondan çok daha etkili oyun umuyordu.

Trabzonspor bir aklın ortaya koyduğu sistemli ve kolektif oyun tarzını halen ortaya koyamamış gözükmektedir. Onun için iki haftadır tesadüfen atılan birer gollerle şu an için altı puan aldı.Fakat şunu unutmayalım ki son iki haftada oynadığı takımlar bu ligin en zayıf ekipleri idi. Alınan altı puana ve ortaya konulan oyuna baktığınızda ortada sadece bireysel gayret ve becerilerle kazanılmış iki gol gözükmekte.

Newton'un bıraktığı mirasa ek olarak ortada halen iyileşen pek fazla bir şey gözükmemekte. Abdullah Avcı ne edip edip "Oyun ve oyuncu bütünleşmesini" mutlaka tamamlamalıdır. Aksi halde hatlar arasındaki kominikasyonu kurmada ve oyun uyumu konusunda ileride de çok sıkıntı çekebilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105