"Trabzonspor iflasın eşiğinden döndü"

Trabzonspor Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu, FIFA, UEFA ve TFF nezdinde kulübün iflasın eşiğine getirildiğini söyledi.

Ziraat Türkiye Kupası maçının ardından açıklamalarda bulunan Trabzonspor Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Ümraniye karşısında ikinci maçta 1-1'lik bir skorun bile kendilerine yeteceğini belirterek, "Balıkesirspor ve Umraniyespor birine yakın takımlar. Bugün Trabzonspor gibi bir takım Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde 17 yaşındaki bir kaleci ile sahaya çıktı. Sakatlıkları herkes biliyor. Oynadığımız futbol Trabzonspor'a yakışan bir futbol değil. Kupa maçlarında bunlar oluyor. İki ayaklı maçta atacağımız bir gol sizi farklı bir noktaya taşıyabilir" şeklinde konuştu.

Trabzonspor Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu, 31 Ocak 2019'ta UEFA'ya sunum yaptıklarını belirterek, "'2016 yılında bize verdiğiniz bütçenin 15 Milyon Euro dışında kaldınız. 2017 yılında 22 Milyon Euro dışında kaldınız. 2018 yılında ise 5 Milyon Euro'ya düşürme sözü vermişken 50 Milyon Euro ile karşımıza geldiniz' dediler.  8 ay içerisindeki icraatları anlattık. 8 ay içerisinde 15 Milyon Euro'luk oyuncu satıp 2.2 Milyon Euro'luk oyuncu aldığımızı anlattık. 16 yerli oyuncunun 15'nin altyapıdan olması, altyapıya yaptığımız yatırımı detaylı bir şekilde anlattık. Bunlar hoşlarına gitti.  Bundan sonra bu kurulun karşısına bu şekilde çıkamayacağını ifade ettik" dedi. başkan Ağaoğlu, Ceza kurulana sevk edilmeden önce 8 ay Trabzonspor'u izlediklerini söyledi.

Trabzonspor'un FIFA, UEFA ve TFF nezdinde iflasın eşiğine kadar getirildiğini ileri süren Ağaoğlu, "Kulübün uçurumun eşiğinden dönüp dönmediğimizi bilmiyorum. Fakat iflasın eşiğine kadar getirilmişiz. 20 günde 5 kilo verdim.  Bir dosyayı kapatmadan diğer dosya açılıyor. Milan ve Çin Kulübünden ihtar yazıları geldi. Bu harcamalar yapılırken ve UEFA ile de bir anlaşma varken, 2018 yılında ben gideri 5 milyon Euro'ya indireceğim derken bunu 50 milyon Euro'ya çıkarmak insanın aklı ve mantığı almıyor" diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.