Trabzonspor ilk yarıda garantiye almazsa, final Fenerbahçe’nin olur

Spor Yazarları Süper Lig'e geri dönülen ilk haftada ortaya çıkan tabloyu yorumladı. Ziraat Türkiye Kupası'nda bugün oynanacak dev maç öncesi Fenerbahçe ve Trabzonspor'un artı ve eksileri masaya yatırıldı

MURAT ÖZBOSTAN: Önemli bir Türkiye Kupası maçı var.. Fenerbahçe, Trabzon'u ağırlıyor. İlk maç 2-1.. İki takım da ligdeki maçlarını kazandı.. Turu kim geçer? Neden?

İSKENDER GÜNEN: İlk maçta alınan 2-1'lik sonuç Trabzonspor'u bir adım öne çıkarmakta. Fakat Fenerbahçe'nin de Avrupa kupalarına katılabilmesi açısından bu maçın önemi çok büyük. Göztepe maçında Trabzonspor'un ortaya koyduğu oyun fiziksel ve mental olarak hazır durumda olduğunu gösterdi. Kolay gol pozisyonuna giren, bireysel becerili oyunculara sahip ve top rakibe geçtiğinde kompakt bir yapı içerisinde olan bir takım. Kolay gol üreten ve rakibe fazla pozisyon vermeyen takım görüntüsüyle bu maçtan da gerekli sonucu çıkarabileceklerini düşünüyorum.

OZAN'IN YOKLUĞU ÖNEMLİ
GÜRCAN BİLGİÇ: İki takım için de "Bu maçı gol yemeden bitirir" diyemeyiz. Bu bakış açısında Fenerbahçe 1-0 ile turu geçemez. Trabzonspor daha hazır görünüyor, F.Bahçe'de ise Gustavo'nun golünden sonra izlediğimiz müthiş bir kenetlenme var. Belözoğlu, takımdaki ustaları çok iyi hazırlamış, inandırmış. Tek hedefleri bu maç ve F.Bahçe'ye turu getirirse bu, haysiyetli bakış açısı getirir. Bir de kulübe farkı var. Trabzonspor'un hamle şansı daha az. İzmir'de 60'tan sonra düşüş yaşadılar. 80 dakika 10 kişi oynayan F.Bahçe ise bu sinyalleri vermedi. İlk yarıda Trabzonspor kendisini garantiye almalı, yoksa final Fenerbahçe'nin olur.

LEVENT TÜZEMEN: Trabzon'un Göztepe karşısındaki fizik gücünü, mücadelesini ve kazanma arzusunu beğendim. F.Bahçe, son dakikalarda gelen galibiyete aldanmamalı. Çünkü oyun olarak Kayseri'ye üstünlük kuramadılar. Kaleci Altay sayesinde de farklı skordan kurtuldular. Trabzonspor uzun süre 10 kişi oynadığı Göztepe maçında Guilherme'nin eksikliğini hissetmedi. Rakipten çok koştular, Sörloth'u da formda gördüm. Trabzon'u finale yükselme konusunda daha şanslı görüyorum.

BÜLENT TİMURLENK: Hafta sonundaki maçlardaki görüntü Trabzon'u Kadıköy'de favori kılıyor. Ama F.Bahçe'nin ligdeki durumu ortada ve Avrupa bileti için kazanmak zorundalar. Ozan Tufan'ın eksikliği mühim. Trabzonspor kanatlarının, Kayseri maçında iyi görüntü çizmeyen F.Bahçe beklerine çok sıkıntı çıkartacağı kesin. Seyircisiz maçta Trabzonspor favori, F.Bahçe'nin final kapısını aralayabilmesi için sezonun en iyi futbolunu oynaması lazım. Çünkü rakip her maçta kolay gol bulan bir takım.
ASLAN BU TRAVMANIN ALTINDAN KALKAMAZ
LEVENT TÜZEMEN
Takımın yarısı sayılan Muslera'yı uzun bir süreliğine kaybettiler. Bu travmanın altından kalkacak bir refleksi G.Saray'da görmüyorum

BÜLENT TİMURLENK
G.Saray'da oyuncuların ayakları yere sağlam basmıyor ve mart ayındaki görüntüden uzaklar. Eğer gücünüz eksikse kalitenizi yansıtamazsınız

GÜRCAN BİLGİÇ
Fatih Terim, Muslera'nın sakatlanmasıyla birlikte inancını da kaybetmiş görünüyor. Rakipleriyle maçı olmasına rağmen, vitesi hâlâ boşta tutuyor

MURAT ÖZBOSTAN: Galatasaray ağır bir yara aldı. Sakatlıklar var. Tarihinin belki de en şanssız dönemini yaşıyor... Şampiyonluk şansı bitti mi?

LEVENT TÜZEMEN: Birileri büyü mü yaptırdı yoksa beddua mı etti bilemiyorum, G.Saray'ın iki yakası bir araya gelmiyor. Kulüp önce virüs şokuyla sarsıldı. Terim, Albayrak ve Günay hastanede virüs tedavisi gördü. Başkan Mustafa Cengiz üst üste iki ağır ameliyat geçirdi. Marcao sakatlandı. Rize'de de G.Saray sadece skor olarak yara almadı, takımın yarısı sayılan kaptan Muslera'yı uzun bir süreliğine kaybetti. Bu travmanın altından kalkacak bir refleksi G.Saray'da görmüyorum. Çünkü oyuncular zihinsel olarak bir dağılma yaşıyor. Rize'de Muslera'nın ayağının kırılmasını maçı kazanma adına hırsa bile dönüştüremediler. Skora tepki bile göstermediler. Oysa aynı oyuncular Rize ile oynadıkları iki kupa maçında çatır çatır bir mücadele ortaya koymuşlardı. G.Saraylı oyuncular tükenmişlik sendromu sergiliyor. Ben G.Saray'ın bırakın yarışta olmasını Avrupa'ya katılma şansının bile zor olduğunu görüyorum. Geriye dönüşlerin takımı G.Saray, Rize'deki görüntüsüyle 'Ben tekrar zirve yarışında olurum' güvenini ve ruhunu maalesef vermiyor.

TRABZON VE BAŞAKŞEHIR KALDIĞI YERDEN DEVAM
İSKENDER GÜNEN: Üç aylık futbolsuz geçen günler sonrasında Süper Lig'de Sivasspor- Denizlispor maçı hariç diğer oynanan maçlarda hazır olan ve hazır olmayan takımları gözlemledik. Şampiyonluğa oynayan Trabzonspor ve Başakşehir kaldığı yerden devam eden iki takım. Rize-Galatasaray maçında ise şampiyonluk yarışında var olabilmesi için mutlak üç puan alması gereken maçta Galatasaray'ın gerek fiziksel gerekse mental yönden hiç hazır olmadığı ortaya çıktı. Maç içerisinde yaşanan sakatlıklar gerçekten bir futbolsever olarak üzüntü vericiydi. Görünene göre kaybedilen üç puan ve oluşan sakatlıklar sonucunda Galatasaray için ligi şampiyon bitirebilme olanağı şu anda yok.

BÜLENT TİMURLENK: Matematiksel olarak devam ediyor olabilir ama bir 90 dakikada G.Saray 3 puandan fazlasını kaybetti. Öncelikle ameliyatın ardından Muslera'ya yeni kontrat imzalatmalılar. Başakşehir ve Trabzonspor maçlarını kazanıp rakiplerinin mağlubiyetini ya da iki beraberliğini bekleyecekler. Bu gidişatta her şey mümkün. Ama bir gerçek var, G.Saray son 1 ayda İtalyan kondisyoner de ülkesinde olduğundan dolayı yeterli çalışma yapmamış. Oyuncuların ayakları yere sağlam basmıyor ve mart ayındaki görüntülerinden uzaklar. Kondisyonunuz zayıf, gücünüz eksikse kalitenizi sahaya yansıtamazsınız. Rize'deki görüntü buydu.

GÜRCAN BİLGİÇ: Geçen sezon Malatya'da puan kaybettiğinde Fatih hoca, "Sekiz de kapanır, on sekiz de" dedi ve dediğini yaptı. Ama Rize yenilgisi sonrasında "şöyle olsaydı, bu yapılsaydı" cümleleri vardı ağzında. Yani Fatih Terim, Muslera ile birlikte inancını da kaybetmiş görünüyor. Rakipleriyle maçı olmasına rağmen, eğer vitesi hâlâ boşta tutuyorsa, Galatasaray için hedef Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek adına ilk üç olabilir.

BEŞİKTAŞ'TA KAPIDAN BİLE GİREMEYECEK İSİMLER VAR!
BÜLENT TİMURLENK
Sergen Yalçın futbolcu kumaşından, Beşiktaş seviyesinde oyuncu kalitesinden iyi anlar. Gelecek sezon safraları atıp yarısı yenilenmiş bir 11 çıkartır

ÖZBOSTAN: Beşiktaş nereye koşuyor? Bir yanda kampanya bir yanda sahada kötü sonuçlar var. Sergen Yalçın, "Bazıları gidecek" diyor. Oysa Avrupa hedefi var...

BİLGİÇ: Sergen Yalçın hiçbir zaman lafı dolandıran biri olmadı. Oyunculuğu da yorumculuğu da hocalığı da böyle. Futbolcu eğer işler kötü giderse başına neler geleceğini bilirse, kendini de ona göre hazırlar. Bu dünyada oyuncu için "kazançlar" birinci tercihtir ve fedakârlıklarını da buna göre belirler. Antalya maçını özetlersek, Beşiktaş'ın farklı kazanması da gerekirdi. Çok net pozisyonları oldu. Beşiktaş'ın oyun olarak sorunu yok, kalite olarak var. Bu da bitecek gibi değil.

GÜNEN: İki yıl üst üste Şampiyonlar Ligi'ne giren ve de şampiyon olan bir takımdan söz etmekteyiz. Beşiktaş bu başarılı süreçten sonra neden bu duruma düştü? Bunun en önemli nedeni hatalı transfer politikaları. Bunun sonucunda üçüncü sezon yaşanılan başarısızlıklar da geldiği için gerek maddi gerekse manevi yönden Beşiktaş büyük bir travma içerisine girdi. Şu an içerisinde bulunduğu durum gerekli transferleri gerçekleştiremeyecek bir yapıda. Bunun için gerek bu sezon gerekse önümüzdeki sezon Beşiktaş için işler hiç kolay değil.

TÜZEMEN: Başkan Çebi, sürekli enkaz edebiyatı yapıyor. Futbolcular paralarını alamıyor, Sergen hoca gidecek oyuncuların olduğunu söylüyor. Bu şartlarda hangi oyuncu taşın altına elini koyar ki! Sergen hoca bir operasyon yapacaksa lig bittikten sonra yapmalı. Fikstür avantajı Beşiktaş'ın elinde, Avrupa şansı yüksek, moral-motivasyonu yukarı çekmek yerine yönetim enkaz edebiyatına devam ediyor, Sergen Yalçın da oyuncuları karşısına alıyor.

TİMURLENK: Beşiktaş'ın temel problemi; Gomezler, Pepeler çizgisinden sonra Beşiktaş'ın kapısından asla girmemesi gereken kalitedeki yabancıların girmiş olması. Rekabet ortamında parayı getiren sürdürülebilir başarıya ulaşmak kolay değil. Sergen Yalçın futbolcu kumaşından, Beşiktaş seviyesinde oyuncu kalitesinden iyi anlar. Kalan haftalarda gençlere şans verir, gelecek sezon da safraları atıp kiralama modeliyle yarısı yenilenmiş bir Beşiktaş 11'i çıkartır. Ama o forma zirveye oynar da o kadro zirveye oynar mı, bunu bugünden bilemeyiz.

Anahtar Kelimeler:
TrabzonTürKupa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105