Türkiye ‘faul yok’ dedi

Hakem dünyası, Trabzonspor’u isyan ettiren pozisyonu değerlendirdi. Erman Toroğlu: Trabzonspor'un sayılmayan golünden önce faul yok. Abdülkadir Ömür topa müdahale ediyor, Gaziantepli oyuncu da onun tabanına vuruyor. Net şekilde operasyon yapılıyor. Bünyamin Gezer: Abdülkadir, Diarra'dan topu çalmış. Oyuncunun topa dokunduktan sonra tabii ki ayağı düşecek, bundan doğal ne var!

İptal kararı yanlış

Trabzonspor'un 1-1 beraberlikle döndüğü Gaziantep deplasmanında verdiği kararlarla maçın önüne geçen hakem Halis Özkahya'ya tepki yağıyor. Son dakikada pozisyonun başında faul olduğu gerekçesiyle Nwakaeme'nin golünün iptal edilmesi bordo-mavili camiayı ayağa kaldırırken, neredeyse tüm hakem hocaları da kararın yanlış olduğu görüşünde birleşti. İşte eski hakemlerin pozisyonla ilgili görüşleri:

NET PENALTIYI DA VERMEDİ
ERMAN TOROĞLU (Eski hakem, SABAH Yazarı): İkisi de topa müdahale ediyorlar. Biri ederken diğeri etmese tamam diyeceğim. Topa müdahale ediyor Abdülkadir Ömür, diğeri de onun tabanına vuruyor. Futbol oynamadığından bu pozisyonu göremez. Sayılmayan golden önce faul yok. Trabzonspor'a net şekilde operasyon yapıldı. Ayrıca maç içerisinde Nwakaeme'ye de yapılan net penaltı, onu da vermediler.

NE KANITI KARDEŞİM!
BÜNYAMİN GEZER (Eski hakem ve MHK eski üyesi): Abdülkadir, Diarra'dan topu çalmış. Topa dokunduktan sonra tabii ki ayağı düşecek, bundan doğal ne var! Abdülkadir topa vurduktan sonra rakip ayağını yukarı kaldırırken tabii ki çarpışma olacak. Karar yanlış. Buna kanıt mı arıyorsun? Ne kanıtı kardeşim! Böyle VAR devreye mi girer? Abdülkadir'in hareketi tehlikeli olsa, diyeceğim ki giremezsin. Tabanla girdiğin pozisyonu rakibe göstereceksin, cephende olmalı. O da yok.

İŞTE O POZİSYON
Maçın uzatma dakikalarında Trabzonspor, Nwakaeme'nin ayağından golü bularak Gaziantep karşısında 2-1 öne geçti. Ancak önce golü veren hakem Halis Özkahya, sonra VAR çağrısıyla ekran başına gitti. Pozisyonun başında Abdülkadir Ömür'ün Diarra'dan topu çalarken faul yaptığına hükmeden Özkahya, golü iptal etti.

ÇAKAR: KARAR YANLIŞ!
SABAH yazarı Ahmet Çakar da G.Antep- Trabzon maç yazısında infial yaratan pozisyonla ilgili, "Hakem Halis Özkahya tehlikeli bir hareket nedeniyle golü iptal etti. Karar yanlış. Abdülkadir ile Diarra, ikisi de topa ayağını uzatıyor. İkisinin de tabanları topa yönelmiş ve topa ilk vuran Abdülkadir... Sonra da ayaklar temas ediyor. Faul yok, karar yanlış" yorumunu yaptı.

HALİS MUHLİS SKANDAL
Trabzon'da yayın yapan yerel gazeteler de maçın hakemi Halis Özkahya'nın şampiyonluk yolunda Trabzonspor'a çelme takan isim olduğunu yazdı.

O SENE BU SENE HERKES TRİBÜNE
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, TRT Spor'a telefonla bağlanarak önemli açıklamalar yaptı. Faul nedeniyle iptal edilen golleri için isyan eden Ağaoğlu, "Halis Özkahya iyi bir hakem değil. Kadronun içinde durmasının ne anlamı var? 8 sene önce suratına tükürülen bir hakem orada duruyorsa arkalarında birileri var demektir. Bu ülke İHA'ları, SİHA'ları yapacak beyinleri yetiştirdi de, iki tane hakem mi yetiştiremeyecek" dedi. Moderatör Ersin Düzen'in, "İngiltere'de de VAR tartışılıyor" söylemine sinirlenen Ağaoğlu, "İngiltere'de üst üste hata yapan, yetersiz, eğitimsiz hakemleri ellerinde tutmuyorlar. 3. hatada vurur, yatırırlar adamı" ifadelerini kullandı. Şampiyonluk mücadelesi verdiklerini belirterek taraftarlardan destek isteyen Başkan, şöyle devam etti: "Taraftarımız bana o sene bu sene mi diyordu. Bundan sonraki her hafta, o hafta. Başakşehir maçına 41 bin taraftarımızı bekliyorum, seyircimizi değil. Tahriklere kapılmayın. O sene bu sene, biz şampiyon olacağız."

MALATYA MAÇINA ALİ PALABIYIK
Süper Lig'de BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Trabzonspor arasında yapılacak 19. haftanın erteleme maçını yönetecek hakem belli oldu. 11 Mart Çarşamba günü Yeni Malatya Stadı'nda oynanacak müsabakada, hakem Ali Palabıyık düdük çalacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.