Uçan Kaleciler…

Yıllardır savunduğum bir durum vardır. Bir oyuncu tam bitmek üzereyken ve küllerinden doğacaksa bu hep Trabzonspor karşısında oynadığı oyunla olmuştur. Mesela yıllar önce Ankaragücü ve Denizli formaları giyen Coulibaly vardı, adam her maç Trabzonspor'a gol atıyordu.Gencecik stoper iken Merih ilk golünü bize atar ve yıldız olur, şimdi Juventus'da oynar. Kaleciler uçma rekorları kırar. Rüştü, Stingaciu ve geçen hafta Doğan; bu haftada Tarık kariyer rekorlarlarını kırdılar. Bu böyle gelmiş böyle de devam eder.
Geçen hafta bir konuya değindim. Kadro dengesizliği. Nwakaeme'nin olmadığı bir maçta yerine koyacak bir oyuncumuz yok. Rize maçında gördük. Yusuf Sarı menşei olarak elimizdeki tek sağ açık 3.tercih sanıyordum ,kendisini meğer 4.tercihmiş. Flavıo bile o kanatta forma giyiyor ve bu kadar eksikliğin için de Yusuf forma giyemiyorsa demek ki, bizim topçumuz değil ya da başka bir durum var. Hüseyin Türkmen için söylenecek bir söz yok adamın yeri sağ bek değil oranın hesabını Abdullah Hoca vermeli. Gerçi Hüseyin mevkisinde de oynayınca yaptığı hatalar saç baş yoldurmuştu.

Yunus Mallı hızlı bir oyuncu değil. Devamlılığı ve kanat oyununu oynayacak bir özelliği yok. Yunus Mallı 10 numara mevkisinde tam performans 8 numara mevkisinde de yarım performans verir, sana. Sahada oynayabileceği başka bir mevki yok gibi görünüyor. Hal böyle olunca tabi eksikler sebebi ile Abdullah Hoca en azından yenilmeyeyim düşüncesi ile  Baker'ı savunma önünde oyunu kuran oyuncu olarak oynattı ve iki 8 numara şeklinde Parmak ve Bakasetas yer aldı. Oysa ki, elindeki en iyi 8 numara Flavıo'nun sağ açıkta, Yunus sonrası sol açık ta işi ne. Daha önce orada oynamış Abdülkadir Parmak'ı denesene hocam. Bu oyun profiline bakarsak 4-5-1 gibi sistem görünmekte ve istenilen amaç topa sahip olma ve orta sahada pas trafiğini eksiksiz yapma düşüncesi var. Ancak şöyle bir eksiklik var, işte bunu anlatamıyoruz. Bakasetas 8 oynamaz, oynatırsan 10 numara pozisyonunda eksiklik yaşarsın ve hücum geçişlerindeki bağlantıyı da kuramazsın. Bakasetas 10 numaradır başka pozisyonda verim vermez bu net. Kaldı ki, hücum için en önemli oyuncularından iki tanesi eksikse ve Bakasetas'ı da geri çekiyorsan o takımdan gol beklemek yanlış olur. Yunus'un sakatlanması ile oyuna giren Yusuf'da bir iyi bir kötü oyununun kötü şekli ile oyunda kaldı ve maçı tamamlamadan tekrar oyundan alındı.

Siz ne görüyorsunuz bilemem ama benim gördüğüm bu takımın takım olabilmesi için ve Abdullah hocanın işaret ettiği önümüzdeki sene zirvede kalabilmesi için çok sayıda oyuncu sirkülasyonu gerekecektir. Mesela sağ bekimiz yok, sol bekimiz yetersiz kanat organizasyonunun en önemli taşları olan bek bindirmelerini yapabilecek bir oyuncu yok. Perreira ve Novak belki savunmada açık veriyorlardı ama yeteri kadar bindirme yaparak rakibi çıkarmamayı da naşarıyordu. Aynı katkıyı eldeki oyuncular vermez.Yine tekrar ediyorum elimizde doğru dürüst bir tane sağ açık yok. Olan da galiba 3.lig ayarındaki 4.tercih olarak kullanıyoruz. Sol açık da Nwakaeme'nin yedeği yok.10 numara pozisyonunda 4 tane oyuncumuz var. Forvet diye bir şey yok. Gençler arasında böyle ayağı yere basan bir tek Faruk Can va, onu da yeterli mi değimli karar vermek için izleyemiyoruz. Yani seneye de hüsran yaşamamak için şimdiden belli başlı hazırlıklar yapılmalıdır.
Denizlispor'daki Özer ÖZDEMİR, Gençlerbirliği'ndeki Arda KIZILDAĞ, Kayserisporda Doğan ile Emre, Ankaragücü'ndeki Atakan, Antalyaspor'daki Mert Yılmaz, Bünyamin Balcı, Doğukan Sinik, Ufuk Akyol, Gökdeniz Bayraktar, Göztepe'deki Yalçın Kayan, Karagümrük'ten Fatih Kuruçuk, Alanyaspor'dan Berkan Kutlu, geleceğe göz kırpan ligin genç tecrübelileri. Bu çocuklar itina ile izlenmeli ve hocanın verdiği rapor doğrultusunda yararlı olabilecekler takıma kazandırılmalıdır. Hocanın verdiği rapor olacak yanlış anlaşılmasın Afobe'yi, Plaza'yı, Baker'ı izleyenlerin raporu değil. Her hafta önümüzdeki rakibi geçebileceğimiz fırsatlar oluşurken biz bu kör oyunumuz ile olduğumuz yerde sayıyoruz. Abdullah Avcı ile beraber gelen disiplin oyununa ne kadar sadık kalırsan kal mevkilerdeki devşirme oyuncular ile ve yetersiz kadro ile bu skorlara şaşırmamak lazım. Abdullah Hoca'da da ciddi bir form düşüklüğü var, hayırlısı bakalım…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hüseyin Fettahoğlu 3 yıl önce

Onur, bırak bu fuzuli işlere kafa yormayı, ula top bu top, nere gideceği belli olmaz... Bunlarla zamanını ısraf etme...

Avatar
hakim61 3 yıl önce

Nwakaeme nin yedeği yok demişsiniz de Nwakaeme bakalım seneye ne kadar katkı sağlar git gide formu düşüyor.Saydığınız oyunculardan 1-2 tane bile alabilseler başarı sayarım ama beceremezler...

banner63

banner105