Uğurcan Çakır hakkında şok gerçek ortaya çıktı!

Uğurcan Çakır, Trabzonspor'da gösterdiği performansla Avrupa devlerinin dikkatini çekti. Son Fenerbahçe derbisinde yaptığı kritik kurtarışlarla derbiye damga vuran genç file bekçisiyle ilgili şok bir gerçek ortaya çıktı. Uğurcan Çakır'ın eski hocası Nizamettin Arslan, başarılı kaleciyle alakalı çarpıcı sözler sarf etti. İşte o açıklamalar ve şok Galatasaray detayı...

Trabzonspor forması giyen başarılı kaleci Uğurcan Çakır'ı keşfeden hocası Nizamettin Arslan, özel bir programda çarpıcı açıklamalarda bulundu.Genç file bekçisinin kariyerinin başlarında orta saha oynadığını ancak fiziğinin müsait olması sebebiyle kaleciliğe yönlendirdiğini anlatan Arslan, Uğurcan'ın Galatasaray'ın kapısından döndüğünü de ifade etti.

Nizamettin Arslan, Uğurcan'ın gelişimini tamamladıktan sonra ailesiyle görüşüp Anadolu kulüplerine gitmesi yönünde tavsiye verdiğini ve aynı dönemde Galatasaray'ın genç eldiveni boyu kısa olduğu için istemediğini söyledi.

Nizamettin Arslan'dan Galatasaray ve Uğurcan Çakır hakkındaki açıklamaları şu şekilde:Kaleciliğe niyeti yoktu. Halı sahada seyrettim, büyüklerle oynuyordu. Anatomisi çok iyiydi, kalecilik için. Babasını çağırdım. 'Kaleye geçmek istemiyor, orta sahada oynamak istiyor' dedi.

Çekmeköy'de orta saha, libero oynuyordu. 'Sen onu getir, ben onu kaleci yaparım' dedim. En az 1-1,5 sene çalıştık, nasıl yatacağı kalkacağıyla ilgili. Sonra CD'ler verdim kalecilikle ilgili.

'Beni neden kalecilik için seçtin' diye sordu. 'Ellerin uzun, neredeyse dizlerine değiyor. Ellerin büyük, belin ince, ayak bileklerin ince, bunlar senin için avantaj. Belinin ince olması reflekslerin için iyi. Bir de ortada oynamışsın, çok tekniksin' dedim.

Bir kalecide daha ne olur? Velinimet... 'Seni kaleci yapacağım' dedim. İki sene çalıştırdım, babasını çağırdım. 'Bu çocuk artık beni aştı. Profesyonel kulüplere götür ama İstanbul kulüplerine götürme. Onların geleceği yok, oyuncuların hakkını vermiyorlar. Anadolu kulüplerine ver' dedim.

Sonra Kartal'a denemeye gitmişler, beğenilmiş ve çağrılmış. 'Vermem, Beylerbeyi'ne vs. de vermem' dedim. Sonra duydum, Galatasaray'a gitmişler. 'Boyu küçük' demişler. Ümraniye'de 'ondan kaleci olmaz' demişler.

Babası 'Trabzon'a götüreceğim' dedi. 'Tamam' dedim. Lisansını verdik, gönderdik. Süreç orada başladı. Top oynamaya başladı. 2016'da bana telefon etti. 'Hocam senin sayende kaleci oldum, Trabzonspor benimle 5 yıllık sözleşme yaptı' dedi.

Ben bunu yetiştirdim deyip, zırt pırt telefon eden biri değilim. Önemli olan o iyi yerlere gitsin, benim gururum o. Babası çalıştığı için en büyük desteği annesi verdi ona. Annesi her maça gelirdi onu izlemek için buraya. Tek temennim Avrupa'ya gidip dünyaya kendini kabul ettirmesi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105