Unutulmaz Fenerbahçe-Trabzonspor maçları

14 Nisan 1985 Trabzonspor-Fenerbahçe : 1-1 O sezon şampiyonluğa oynayan Fenerbahçe rakibi ile 28'inci haftada deplasmanda karşılaştı. Maçtan sonra büyük olaylar yaşandı. Fenerbahçe takımını taşıyan otobüs kurşunlandı. Saha içerisine yabancı madde ve taş atıldı, Abdülkerim Durmaz, Selçuk Yula ve Önder Çakar yaralandı. Statta saatlerce mahsur kalan Fenerbahçe kafilesi, otele uğramadan havaalanına polis ekipleri tarafından götürüldü ve uçuş saatine kadar güvenlik çemberinde tutuldu.

8 Şubat 1987 Trabzonspor-Fenerbahçe : 1-1 Avni Aker Stadı'nda oynanan maçta Trabzonspor, İskender Gönen'in 21'inci dakikada attığı golle öne geçerken Fenerbahçe, 37'inci dakikada Önder Çakar'ın golüyle beraberliği sağladı Olaylar da o andan sonra başladı. Tribünden sahaya taş, soğan, çakmak ve başka yabancı cisimler atıldı. Maçın hakemi Kazım Ünlüsoy, müsabakayı 2 defa durdurdu. Maç güçlükle tamamlanırken kafile maç sonu sttatta bekletildi.

5 Mart 1989 / Fenerbahçe:5 Trabzonspor:1 Aykut (2), Rıdvan (2) ve Turan’ın golleriyle rakibine tarihinin en ağır mağlubiyetlerinden birini yaşatan sarı lacivertliler, bu galibiyetle liderliği ele geçiriyordu. O dönem Fenerbahçe taraftarlarının “efsane” diye nitelendirdiği kadro adeta tutulamıyordu. Nitekim Fenerbahçe o sezonu tam 93 puanla şampiyonlukla taçlandırıyordu.

28 Mart 1992 Trabzonspor-Fenerbahçe : 3-2 Fenerbahçe, Trabzonspor ile deplasmanda oynadığı maçta 3-2 mağlup olurken, liderliği Beşiktaş'a devretti. Maç sırasında devam eden tribün olayları, maçtan sonra daha da büyüdü. Sahaya giren Trabzonspor taraftarları, Fenerbahçeli futbolculardan Semih Yuvakuran'ı darpetti. Futbolcular, saha içerisinde mahsur kaldı. Uzun süre soyunma odalarında bekletildi.

5 Mayıs 1996 / Trabzonspor: 1 Fenerbahçe: 2 Trabzonspor’un berabere kalsa şampiyonluğu garantileyeceği maç! Trabzonspor-Fenerbahçe arasındaki uyuşmazlık bu maçtan çok daha öncesine dayansa da 5 mayıs gününün Trabzonsporlu taraftarlar üzerinde yarattığı travma yabana atılacak türden değil. Abdullah Ercan’ın attığı ilk golden sonra şampiyonluk turuna hazırlanan taraftarlar Oğuz Çetin ve Aykut Kocaman’ın attığı gollerle yıkılmış; bu skor tüm Trabzonspor kadrosuna pahalıya patlamıştı. O maçtan sonra şoka giren Trabzon'da bir kişi intihar etti.

15 Ağustos 2003 Trabzonspor-Fenerbahçe : 0-1 Pierre van Hooijdonk'un 12'nci dakikada attığı frikik golünden sonra Trabzon tribünlerinde olaylar başladı. Fenerbahçe taraftarına ayrılan tribünlere atılan yabancı cisimler nedeniyle onlarca taraftar yaralandı. Maç devam ederken polis, Fenerbahçe tribününü boşalttı. Otobüslerle şehir dışına götürülen Fenerbahçe taraftarlarına, burada da taşlı saldırılar devam etti.

10 Mart 2014 Trabzonspor-Fenerbahçe : 0-3(Hükmen) Fenerbahçe ile Trabzonspor gerginliğinin had safhaya çıktığı dönemlerden birinde karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesi yarıda kaldı. Emenike'nin golüyle Fenerbahçe öne geçince Trabzonsporlu taraftarlar sahaya yabancı maddeler attı.

Maçın devre arasına sayılı dakikalar kala Volkan Demirel'e meşaleler yağdıran taraftarlar daha sonra statta direkleri söktüler. Olaylar büyüyünce maç tatil edildi. Daha sonra Fenerbahçe'nin lehine 3-0 tescil edildi.

24 Nisan 2016 Trabzonspor-Fenerbahçe : 0-4 (Yarıda kaldı-Hükmen) Fenerbahçe'nin Trabzon deplasmanında oynadığı bir maç daha tamamlanamadı. Sarı-lacivertli ekibin 4-0 üstünlüğüyle devam eden maçın son dakikalarında bir Trabzonspor taraftarı yardımcı hakeme saldırdı. Tatil edilen maç, Fenerbahçe lehine 4-0 tescil edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.