Yazarlar Maçı Değerlendirdi

Spor yazarları Trabzonspor-Göztepe karşılaşmasını değerlendirdi

Zeki Uzundurukan:

Bu sezon da 2010-11 sezonu yolunda ilerliyor

Süper Lig'in 10. haftasında Trabzonspor, evinde Göztepe ile karşı karşıya geldi. Medical Park Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Göztepe 1-0'lık skorla kazandı ve Trabzonspor büyük şok yaşadı. Fotomaç Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve A Spor yorumcusu Zeki Uzundurukan, Takım Oyunu programında flaş açıklamalarda bulundu.Maç sonrası flaş sözler kullanan Uzundurukan, "2010-2011 sezonu tarihin en kirli sezonudur. Bu sezonda kirli bir sezona doğru gidiyor. Bugün hakemler Trabzonspor'u doğramıştır." dedi.

Süper Lig'in 10'uncu haftasında Trabzonspor sahasında İzmir temsilcisi Göztepe'yi konuk etti. Karşılaşmayı sarı-kırmızılı ekip 31'inci dakikada Cameron Jerome'un attığı golle 1-0 kazandı. Bordo-mavililer yüzde 60 ile topla oynadığı karşılaşmada 21 şut çekmesine rağmen fileleri havalandırmayı başaramadı. Spor yazarları da Trabzonspor ile Göztepe arasında geçen zorlu karşılaşmayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

OLCAY ÇAKIR - SAKATLIK

Benim anlamadığım şu; eldeki en uyumlu stoper ikilisi neden bozuldu? O bölgeyle sezon itibariyle biraz fazla oynanmadı mı? Eğer bir sakatlık ya da risk durumu var ise sorumun bir anlamı yok! Dikkate bile alınmasın.Ancak, eğer ki bir sakatlık yok ise sorum baki. Hüseyin de Hosseini de hatalar yaptı. Hataları direkt gol ya da gol pozisyonu oldu evet!Ancak elindeki en iyi ikili onlar değil mi? Bu kadar sakatlık varken, birbirini tanımayan oyuncu varken, Hosseini'yi de o gruba eklemek risk değil miydi? Eldeki en iyi stoper ikilini sürekli bozmak niye?Yine dün akşam benim anlamadığım, Jerome'u oyundan atamayan, Sörloth'un ceza sahası içerisinde çok net "basma" sonucu düşürülüş pozisyonunu "ben yaptım, ben gördüm, ben vermedim" edasıyla "griye" dönüştüren Fırat Aydınus'un oyunda baş rol kapması... Hakikaten anlamadım...VAR konusu ve diyalogları bu sezon merak konusu olmaktan da çıktı, başka bir hal aldı artık.Yine benim anlamadığım, eğer ki Sörloth kendini attıysa Göztepe'nin hakkını neden teslim edip oyuncuya aldatmaya yönelikten sarı kart verilmedi?

Sakatlıklarla boğuşan Trabzonspor'un bu kritik maçında yaşanan çelişkili durum daha büyük bir "sakatlık" değil mi?Yine dün akşam anlamadığım, bu kadar sakatlığa rağmen, özellikle oyunun son bölümünde yine doğru ve kendi oyununu adeta küllerinden bulabiliyor olma kabiliyeti Trabzonspor'un.Pozisyonlar bulması, eski kimliğine bürünebilmesi umut verici aslında.Kazanma arzusu ve azmini tüm hatalarına, eksiklerine, sakatlarına rağmen sahaya yansıtabiliyor olması çok önemli.Kabul edelim ki, bu kadar sakatı bir arada olup, yeni isimlerle aynı futbolu üretebiliyor olmak saygı duyulması gereken bir durum ayrıca!

Ayrıca fikstüre bakıp iki hafta evimizdeyiz durumunu "avantaj" olarak değerlendirenlerin yakın tarihlerde olan bitenleri unutmuş olmalarını da anlamamıştım itiraf edeyim.

ZEKİ UZUNDURUKAN - HAKEM KURBANI

Trabzonspor, Göztepe maçının ilk yarısını boşa geçirdi. Bordo-mavili takımı iç sahada bu kadar silik görmemiştim hiç... İkinci yarıda Göztepe skoru korumak için geriye yaslanınca Trabzonspor, rakip kalede etkili oldu.Ünal Karaman da yemin etmişçesine her Avrupa maçı öncesinde takımın ciğerini söküyor adeta. Dün de Hüseyin-Ivanildo ikilisinden tandemi oluşturarak adeta intihar etti.Bir takımda en son bozulacak ikili, savunmadaki ikilidir. Ve Ünal hocanın buraya her dokunuşu hüsranı getirdi Trabzonspor'a.Gelelim maçın hakemi Fırat Aydınus ve VAR'ın başındaki Koray Gençerler'e... 56'da Jerome, Sosa'nın ayak bileğine acımasızca basıp yere yapıştırıyor.

Kalkıp ikinci bir faul daha yapıyor, Aydınus, ilk pozisyondaki kırmızı kartı görmezden gelip, ikinci pozisyona sarı kart gösteriyor. Pozisyon Erdem Bayık'ın önünde oluyor o da görmüyor veya görmezden geliyor... Vay Türk futbolunun haline vayyyyy! Vayyyyy!

Hakemlerin facia hatası bununla da bitmiyor. Sörloth, ceza sahası içinde Titi'nin sol ayağı ile vurduğu sert tekme ile yerde kalıyor. Pozisyon penaltının ağa babası! ani buz gibi penaltı. Fırat Aydınus penaltıyı vermiyor!Ama VAR'ın başındaki Koray Gençerler, neden hakeme ' Bu pozisyon penaltı! İzle' demez! Neler oluyor futbolumuzda! VAR neden pasifize ediliyor? Masa başında ligin şampiyonu mu belirlenecek?Neden teknolojiye sırt çevriliyor? Bir tiyatro mu oynanıyor? Yazık değil mi emeklere, yazık değil mi alın terine...Çok mu şey istiyoruz? Biz sadece adaletli futbol, temiz futbol istiyoruz... Futbolumuzu yönetenler, çıkıp konuşsunlar, futbolumuzda güven ortamını sağlayacak hamleler yapsınlar. Yoksa önce boş tribünlere oynarız, sonra da konuşacak futbolumuz kalmaz!

Bu arada Göztepe iyi savaştı, Beto mucize ötesi iki kurtarış yaptı. Tebrik ediyorum Göztepe'yi... İlk yarıda daha iyi oynayıp, kazanmayı başardı İzmir ekibi...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.