Ziraat Türkiye Kupası'nda dev final!

Trabzonspor - Alanyaspor maçının muhtemel 11'leri

Ziraat Türkiye Kupası bu akşam oynanacak dev finalde sahibini bulacak. Süper Lig'de şampiyonluğu Başakşehir'i kaptıran Trabzonspor, gözünü Türkiye Kupası'na dikti. Alanyaspor ise başarılı geçen sezonu kupayla taçlandırmak istiyor. Trabzonspor ile Aytemiz Alanyaspor arasındaki dev final, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 29 Temmuz Çarşamba günü saat 21.30'da başlayacak ve Atv'den naklen yayınlanacak.

Süper Lig'de şampiyonluğu kaçıran Trabzonspor taraftarını teselli etmek, Aytemiz Alanyaspor ise tarihinde ilk kez bu kupayı kazanmak istiyor. Zorlu mücadele atv'den naklen yayınlanacak.Ligde 24 golle kral olan Sörloth ile en yakın takipçisi Cisse (22) takımlarının en önemli kozu olacak.Sörloth, Süper Lig'de sadece 4 takıma (Alanya, Göztepe, Malatya, Denizli) gol atamadı. Norveçli yıldız bunlardan biri olan Alanyaspor karşısında siftah peşinde.Cisse, Trabzonspor'a karşı oynadığı 4 maçta 3 gol attı. İki takım arasında bu sezon Trabzon'daki maçı ev sahibi ekip 1-0 kazandı. Alanya'daki mücadele 2-2 bitti.

TRABZON 1 KEZ YENİLDİ

Fırtına, Türkiye Kupası'nda 8 maçta 7 galibiyet, 1 yenilgi (Denizli) aldı. Altay, Denizli, Erzurum ve Fenerbahçe'yi eleyerek finale ulaştı. Alanya ise İnegöl, Adana, Kasımpaşa, G.Saray, Antalya engellerini aşarak finale geldi. ( 7 G-2 M)

Kupada 14 kez final oynayan ve 8 kez şampiyon olan Trabzonspor, en son 10 yıl önce 2009-10'da F.Bahçe'yi yenerek kupayı kazanmıştı.

KUPAYI ALAN BAŞAKŞEHİR'İN RAKİBİ OLACAK

Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan takım, 2020-21 sezonunun açılışında oynanacak Süper Kupa maçında Süper Lig şampiyonu Başakşehir'in rakibi olacak. Süper Kupa'ya bu sezon Katar ev sahipliği yapacak. Böylece hem takımların kasasına daha çok para girmesi hem de Türkiye'nin tanıtımının yapılması amaçlanıyor.

ŞAMPİYONUN KASASI DOLACAK

Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan takım, 1.5 milyon dolar (yaklaşık 10.5 milyon TL) kazanacak. Kaybedenin kasasına girecek para ise 900 bin dolar (yaklaşık 6 milyon 300 bin TL) olacak.

Trabzonspor'un muhtemel 11'i: Uğurcan, Pereira, Hüseyin, Campi, Novak, Sosa, Ndiaye, Abdülkadir Ömür, Ekuban, Nwakaeme, Sörloth.

Alanyaspor'un muhtemel 11'i: Marafona, N'Sakala, Caulker, Tzavellas, Onur, Ceyhun, Salih, Fernandes, Bakasetas, Efecan, Cisse.

Anahtar Kelimeler:
BaşakşehirZiraatKupaFinal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105