Avukatın gözünü hırs bürüdü!

Özel hayatın ihlalinden dava açıldı

Müvekkili ile vekalet ücreti konusunda tartışma yaşayan avukatın hırsı başına dert açtı. Müvekkili ile yaşadığı soruna sinirlenen avukat Cemile Ç. müvekkili Güzin Metinkan'ın bir savcı ile sevgili olduğu iddiasını ortaya atıp özel hayatlarına ilişkin fotoğrafları dava dosyasına ekledi. Bu gelişme üzerine avukat hakkında "özel hayatın gizliliğini ihlal" davası açıldı.

Bir adliye dergisinin sayfa düzeni, editörlüğü ve basım işlerini yapan ajansta oyuncu ve editör olarak çalışan Güzin Metinkan, geçtiğimiz yıllarda bir tazminat davası için avukat Cemile Ç. ile anlaştı. Ç., Güzinkan'ın tarafı olduğu tazminat davasını kazanıp, yaklaşık 1,5 milyon lirayı karşı taraftan tahsil etti. Oyuncu Güzin Metinkan, iddiaya göre avukatı tarafından tahsil edilen paranın bir kısmının kendisine ödenmediğini öğrendi. Avukatına durumu soran Güzinkan, paranın vekalet ücreti olarak kendisinde kalacağı yanıtınca alınca avukatını azletti.

TEKNE TURUNDAN BİR FOTOĞRAF DELİL OLDU

İddiaya göre Cemile Ç. bu duruma sinirlenerek, Güzinkan'a ihtarname çekti ve vekalet ücretinin ödenmeyen kısmını da talep etti. Güzinkan ise eski avukatı hakkında adli makamlara başvurdu. Hakkında açılan soruşturma kapsamında ifade veren avukat Cemile Ç. ise yine iddiaya göre Güzin Metinkan'ın bir savcı ile ilişki olduğunu bu nedenle kendisine mobbing uygulayarak, dosyalarda kendi başına işlem yapmaya çalıştığını son zamanlarda ise hakaret ve tehdit içerikli sözler sarf ettiğini ileri sürdü. Ç., söz konusu savcının ismini de ifadesinde söyledi.

Savunma dilekçesi ardından durumdan haberdar olan savcı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Avukat Cemile Ç.'ın kendisine iftira attığını, Metinkan'ın sadece arkadaşı olduğunu ileri sürdü. Savcı şikayet dilekçesinde, "Bir arkadaşımın teknesinde Güzin ile tavla oynarken çekilmiş olduğum mayolu ve tişörtlü bir fotoğrafım ile ve yine bir yerde tek başıma otururken olan fotoğrafımı dava konusuyla alakası olmadığı halde delil olarak sunmuştur" dedi.

ÖZEL HAYATI İHLAL DAVASI

Savcılıkça yürütülen soruşturma sonunda, avukat Cemile Ç. hakkında, "Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etmek, Hakaret" suçlarından dava açıldı. Hukuka, ahlaka aykırı iddialarda bulunmak suretiyle savcıyı ve eski müvekkilini tahkir ederek şeref, haysiyet, namus, toplum içindeki itibarları ve diğer fertler nezdindeki saygınlıklarını rencide ederek hakaret ettiği anlatılan iddianamede, iki müştekinin birlikte ve sevgili oldukları izlenimini doğurmaya yarayacak fotoğrafları dosyaya ibraz ederek özel hayata ilişkin görüntüleri ifşa ettiği anlatıldı.

.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.