Azez'de bayrağımızı yakmaya çalışan A.E.H. yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Azez'de Türk bayrağını yakmaya çalışan A.E.H. ve ona yardım eden M.H'nin yakalandığını duyurdu.

SON DAKİKA | Azez’de bayrağımızı yakmaya çalışan A.E.H. yakalandı

Azez'de Türk bayrağını yakmaya çalışan A.E.H ve ona yardım eden M.H. Emniyet İstihbarat, Kilis Emniyet Müdürlüğümüz ve Azez Askeri Şurta'nın ortak operasyonu ile yakalandı.

Bakan Soylu paylaşımında şu ifadeleri kullandı: Geçtiğimiz gün, Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi Azez'de, tahrik ve provokasyon amacıyla şanlı bayrağımızı yakma girişiminde bulunan A.E.H. ve ona yardım eden M.H.; Emniyet İstihbarat, Kilis Emniyet Müdürlüğümüz ve Azez Askeri Şurta'nın ortak operasyonu ile yakalandı. Diğer şüphelilerle ilgili tespit ve yakalanma çalışmaları devam ediyor.

Geçtiğimiz gün, Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi Azez'de, tahrik ve provokasyon amacıyla şanlı bayrağımızı yakma girişiminde bulunan A.E.H. ve ona yardım eden M.H.; Emniyet İstihbarat, Kilis Emniyet Müdürlüğümüz ve Azez Askeri Şurta'nın ortak operasyonu ile yakalandı. 

NE OLMUŞTU?
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 13. Büyükelçiler Konferansı'nın son gününde kapanış konuşması "Muhalif olan Suriyelilerle rejim arasında bir barışın olması gerektiğini, Türkiye olarak da böyle bir durumda buna destek olabileceğimizi de söyledik" açıklaması sonrası Azez'de Suriyeli muhalifler Türk bayrağını yaktı.

TEPKİLER PEŞ PEŞE GELDİ
Suriye geçici hükümeti: "Omuz omuza birlikte savaştık"
Suriye Geçici Hükümeti ile Askeri Şurta ve Hamzat Komutanları Türk bayrağı yakılma olayının ardından tepki gösterdi. Suriye Geçici Hükümeti açıklamasında "Türk kardeşlerimiz ile kardeşlik zamanla değil müşterek fedakarlıklar ile ölçülür, şehitlerimizin kanına bulanan devrimimizin bayrağı altında, onların bayrağı ve şehitlerinin kanlarının şehitlerimizin kanlarıyla karışmasıyla omuz omuza birlikte savaştık. Milyonlarca Suriyeliyi zulme karşı koruyan Türk bayrağıyla hepimiz gurur duyuyoruz. Esad'ın ve PKK-PYD'nin zulmünden sonra topraklarımıza güvenliği getiren sembolü (bayrak anlamında) rencide etmeyi reddetiyoruz" dedi.

OMUZ OMUZA SAVAŞTIK
Hamzat Grubu Komutanı Seyf Ebubekir, sosyal medya hesabından "Türk kardeşlerimizle kardeşlik zamanla değil, ortak fedakarlıklarla ölçülür. Şehitlerimizin kanına bulanmış devrimimizin bayrağı altında, bayrakları şehitlerimizin kanına bulanmış, omuz omuza savaştık" şeklinde paylaşım yaparak tepkisini gösterdi.

Askeri Şurta Komutanı Hişam Dırbele ise, "Biz bir kanın ve ortak bir zaferin çocuklarıyız Allah'ın izniyle" şeklinde sosyal medya hesabından Türk ve Suriye Bayrakları olan fotoğraf karesini paylaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.