BAYRAKTAR BİZİ TEHDİT ETTİ

Haziran Hareketi Trabzon Meclisi, dün Park Restoran’da “Trabzon Üzerine Düşünmek” adlı Kent Çalıştayı düzenledi. Çalıştaya katılan Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu “Şehir ve şehir kanunlarında değişiklik yapılmasına dair bütün yetkiler Cumhurbaşkanlığına verildi. Katar şehrine Uzungöl ile ilgili bir proje sözü verildi. Dolayısıyla alınacak bir karar plan hükmüne gelebilecek. Devlet o şirketin, şehrin adına Uzungöl’ü kamulaştırabilecek. Vatandaşın karşısına o şirket çıkmış gözükmeyecek. TOKİ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Devlet çıkmış görülecek. Uzungöl’ün korunması için önümüzde çok sıcak bir mücadele dönemi var.” dedi.

Çalıştayda; Kent Kimliği ve Yaşama Kültürü, Ekoloji, Planlama, Ekonomi, Tarım-Hayvancılık ve Kültür-Sanat olmak üzere birçok konu ele alındı. Alanında uzman isimlerin katıldığı çalıştay 10.00’da başlayıp, 18.00’de son buldu. Çalıştay’a konuşmacı olarak; Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu, Mimar Bekir Gerçek, TMMOB Yönetim Kurulu üyesi Cemalettin Küçük, Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, TMMOB Yönetim Kurulu üyesi Baki Remzi Suiçmez katıldı.

UZUNGÖL İLE İLGİLİ SICAK BİR MÜCADELE DÖNEMİ VAR

Katar şehrine Uzungöl ile ilgili bir proje sözü verildiğini hatırlatan Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu “Uzungöl ile ilgili böyle bir rant projesinin hazırlanması ve resmen yürürlüğe girmesi mümkün olabilir. Bugün planlama sistemi tamamen değiştirildi. Şehir ve şehir kanunlarında değişiklik yapılmasına dair bütün yetkiler Cumhurbaşkanlığına verildi. Mekânsal strateji adı altında kamu düzeni yok sayılacak. Dolayısıyla alınacak bir karar plan hükmüne gelebilecek. Devlet o şirketin, şehrin adına Uzungöl’ü kamulaştırabilecek. Vatandaşın karşısına o şirket çıkmış gözükmeyecek. TOKİ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Devlet çıkmış görülecek. Uzungöl’ün korunması için önümüzde çok sıcak bir mücadele dönemi var. Bu yasanın reddedilmesi için parlamentodaki bütün partilerin seferberlik yapması gerek.” diye konuştu.

AKYAZI DAVASINDA BAYRAKTAR TARAFINDAN TEHDİT EDİLDİK

Akyazı ile ilgilide konuşan Başkan Muhcu “İkinci bir limanın yapılabileceği bir pozisyonu var. Nihayetinde dolduruldu ve bir stad yapıldı. Bir şehir stadı varken; kentin belleğinin silinmesi ve Akyazı’da yeni rant düzenin oluşması açısından bu girişim yapıldı. Şenol Güneş’i takdir ediyorum ama keşke adının buraya verilmesini kabul etmeseydi. Buradaki yargı sürecide ilginçtir. Bölge insanı olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar bu davayı açan arkadaşlarımızı tehdit etmiştir. Bunu yaparken mafya jargonunu kullanarak yapmıştır.” ifadelerine yer verdi.

KENT MERKEZLERİNDEKİ TARİHİ ALANLAR RANT GETİRSİ EN YÜKSEK YERLER

Pazarkapı suriçi ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Başkan Muhcu “Bütün ekonomi politikaları kent merkezlerine yöneldi. Krizin artmasıyla birlikte şehir merkezlerindeki operasyonlar katlanarak artacak. Kent merkezlerindeki tarihi alanlar rant getirisi en yüksek yerler. 4 bin yıllık kent merkezinden bahsediyoruz. Şimdi Trabzon Suriçi yıkılıyor, yerle bir ediliyor. Bizim açtığımız 2 dava var, sürüyor. Bu Suriçinin UNESCO listesinde yer alması için bir çabaya ihtiyaç var.” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.