Benzin ve motorine bu gece yarısı zam geliyor

Benzin ve motorin bu gece yarısından sonra zamlanıyor. Benzine 62 kuruş, motorine 1,10 TL zam yapılacak. Dünyada motorin ve benzinin fiyatı sürekli düşürken, Türkiye'de zam üstüne zam yapılması sürücüleri isyan ettirdi.Brent petrolün fiyatı düşmeye devam ederken, dünyanın bir çok ülkesinde de benzin ve motorinin fiyatına indirim yapılıyor. Türkiye'de ise bütçe açığını kapatmak için benzin ve motorine zam üstüne yapılıyor.

Sektör kaynaklarının aktardığına göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 62 kuruş, motorine 1 lira 10 kuruş zam gelecek.

Zamlara isyan eden araç sahipleri "Hükümet bütçe açığını kapatmanın yolunu tütün, alkol ve akaryakıta zam yaparak buldu. İnsanların alım gücü düştü. Araç fiyatları rekor seviyeye ulaştı. 1 saat otopark fiyatı bile cep yakar oldu. Her gün zamla kalkıyor, zamla yatırıyoruz. Seçimi 5 gözle bekliyoruz. Kim gelirse gelsin bundan kötüsü olamaz" yorumunu yaptı.

Benzin fiyatı İstanbul’un Anadolu Yakası'nda 19.24, Avrupa Yakası'nda 19.23, Ankara'da 19.37, İzmir'de de 19.36 TL'den satılıyor.
Motorin ise İstanbul’un Anadolu Yakası'nda 23. 13,  Avrupa Yakası'nda 23.11, Ankara'da 23.22 İzmir'de de 23.26 TL'den depolara dolduruluyor. 

Motorinin litre fiyatı İstanbul’da bir yıl önce 7,25 TL, yılbaşında 11,43 TL idi. 
Benzinin litre fiyatı İstanbul’da bir yıl önce 7,74 TL, yılbaşında 12,29 TL idi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.