Hakimin rezaleti ortaya çıktı!

 Eşcinsel uygulamasından dosyasına baktığı zanlıyla müstehcen görüşmeleri ifşa oldu

Hakim, Hornet adlı uygulamadın dosyasına baktığı zanlıyla müstehcen görüşme yaptı. Ardından kendisine şantaj yapıldığını ifade eden hakimin şikayeti üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Olay Hakimler e Savcılar Kurulu’na (HSK) bildirildi. Hakimin dosyasına baktığı zanlıyla müstehcen görüşmeler yaptığı, ahlaksız fotoğraflar yolladığı belirlendi. Hakimin vazifeye devam etmesine, yalnızca görev yerinin değiştirilmesine karar verildi. Bir müddet sonra aynı hakim hakkında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne mensubiyeti, irtibatı ve iltisakı olduğu sebebiyle tekrar inceleme yapıldı. Yapılan incelemede hakimin göreve devamına karar verilmesi ilgi çekti. İşte ayrıntılar…Doğuda küçük bir ilçede görev yapan Hakim, eşcinsellerin birbirileriyle görüşmek için kullandığı Hornet adlı uygulamaya üye oldu ve aynı uygulamayı kullanan ilçedeki U.T.'ye mesaj gönderdi.

"BENİM İÇİN SIKINTI OLMAZ"

Bir süre U.T. ile görüşen hakim iddiaya göre müstehcen fotoğrafını gönderdi. U.T., aynı adliyede davasının olması nedeniyle hakimi tanıdığını söyledi. Bunun üzerine hakim, "benim için sıkıntı olmaz" dedi.Facebook üzerinden U.T. ile görüşen Hakimin görüntülü görüşmede müstehcen yerlerini gösterdiği, daha sonra WhatsApp ve Hornet isimli uygulamalar üzerinden cinsel içerikli yazışmalar yaptığı iddia edildi.

"NİKAHLANDIĞIM KADINI DÜŞÜN O HAKİM"

Hakim daha sonra karşısına dikilen U.T. adliyedeki odasında da görüşme yaptı. Görüşmelerde U.T.'nin gizlice aldığı ses kaydında Hakim, bir erkekle cinsel birliktelik yaşamadığını, sadece sözlü olarak konuştuğunu, kimseye söylememesini pişman olduğunu söyledi. Bunun üzerine U.T. başkalarına söylememekte emin olmadığını söyleyince Hakim ağlamaya başladı ve "Benim ailem var bu sene tayin isteyip gideceğim. Yazın düğünüm var. En azından nikahlandığım kadını düşün. O Ankara'da hakim" dedi. Bu görüşmenin ardından U.T.'nin kendisine şantaj yaptığını bildiren hakimin şikayeti üzerine Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Durum daha sonra Hakimler ve Savcılar Kurulu'na bildirildi. Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi'nce inceleme izni verildi.

HAKİMDEN SAVUNMA:

DEĞİŞİK BİR ŞEY OLMUŞ, BİR GAFLETE DÜŞMÜŞÜM

Tüm bu gelişmelerin ardından soruştırma aşamasına geçildi. Hakim ile U.T. arasında geçen ses kayıtlarının incelemesinde; hakimin, "Kimsenin burada yan gözle bakmışlığım yok. Taciz etmişliğim yok. Sadece yani değişik bir şey olmuş, bir gaflete düşmüşüm, bir anlık yapmışım. Azmışım veya konuşmuşum. Ya bak senin vicdanına kalmış, ben kendim için bir şey istemiyorum. Ailem. Bu sebepten ihraç olduğumu düşün. Atılırım. Ne hale gelirim. Allah rızası için. Tek bir kere düşün" dediği ileri sürüldü.

EŞCİNSEL UYGULAMASI ÜZERİNDEN GÖRÜŞME YAPTIKLARI TESPİT EDİLDİ

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı raporunda da ilgili hakim ile şüpheli U.T. arasında çok sayıda arama ve mesajlaşmanın yapıldığı, Hornet uygulamasına ait WhatsApp'tan gönderilen ekran görüntüleri tespit edildi.Diğer yandan şüpheli U.T. hakkında basit yaralama, kasten yaralama ve hakaret suçlarından açılan kamu davasında duruşmaya söz konusu hakim katıldığı ve erteleme verdiği öğrenildi. Hakimler ve Savcılar Kurulunca hakimin yer değiştirme cezası ile cezalandırılması ve göreve devam etmesine karar verildi. Söz konusu hakim şuan Akdeniz bölgesindeki bir ilde çalışıyor.

FETÖ İNCELEMESİ DE YAPILDI

Bir süre sonra aynı hakim hakkında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne mensubiyeti, irtibatı ve iltisakı olduğu gerekçesiyle yeniden inceleme izni verildi. Yapılan inceleme sonunda hakimin ikinci kez göreve devamına karar verilmesi dikkat çekti.ahaber

.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.