Ortahisar’ın hakkını savundum

Ortahisar Belediye Meclisinin CHP’li üyesi Cüneyt Zorlu, 3. Tünel Projesinin Büyükşehir Belediye Meclisinde imar planına işlenmesine koyduğu tepki nedeniyle kendisine yapılan eleştirilere cevap verdi. Zorlu, “Ortahisar’ı ilgilendiren konuda ilçeyi ve halkı savundum. Onlar için konuştum.” dedi.

ORTAHİSAR’IN HAKKINI SAVUNMASA MIYDIK?

CHP'li Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu Kemerkaya ve Çömlekçi Mahalleri arasına yapılması planlanan ve Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından İmar Planına işlenen 3. Tünel Projesi ile ilgili konuştu. Tünelle ilgili AK Parti ve MHP’den kendisine gelen tepkiyi değerlendiren Zorlu, “Büyükşehir'de 3. Tünel Projesinin İmar Planına işlenmesi sonrasında, sosyal medyada bir paylaşım yapmıştım. Yaptığım açıklama saygısızca kabul edildi. Ben burada saygısızlık yaptıkları anlamında söylememiştim. Kimse kendi ilçesinde yapılmasını istemeyen bir hareketi Ortahisar'a layık görülmesinden dolayı söyledim. Ortahisar Belediyesi tepki gösteriyor, Başkan istemiyor, Ortahisar Belediye Meclisi oy birliği ile reddediyor. Büyükşehir'de görüşüldüğü zaman bu mecliste, imara işleniyor.  Şahsımı anarak 4 arkadaşınız mecliste beni rencide edici bir takım ithamlarda bulundular. Benim onlara bu mecliste cevap vermem gerekiyor. Sayın Erhan Nadir'in, yaptığı açıklamada, "her zaman" diyor "bazı arkadaşlar muhalefet etme duygusu kabarmış" Sayın Refik Kurukız, yaptığı açıklamada bu hassasiyetin büyükşehirin sorumluluğunda olduğunu, bana düşmediğini beyan ediyor. Sayın Atilla Ataman, işi gücü bırakıp siyasete soyunacağını sanki farklı bir iş yapıyor muş gibi. Mimar ve mühendis olmanın üstünlük olmadığını söylüyor.   Ben böyle bir üstünlükten bahsetmedim. Buna tepkisiz mi kalmamız bekleniyordu! Bu tür laflara verilecek cevabımız var. Dağlarda yaptıkları otel ve villa inşaatlarını hangi şartlarda yapıldıklarını söylemedim. O şahsa verilen hakkın bir vatandaşa verilmediğini, bildiğim için söyledim. Ben sadece Ortahisar'ın sorunlarına girdim. Lütfen bu konuda daha dikkatli olsunlar.” diye konuştu.

İMAR PLANINA İŞLENMESİ MAĞDURİYET YARATACAK

Zorlu, Tünel Projesinin İmar Planına işlenmesinin bölgedeki vatandaşlara büyük sorunlar getireceğine ön görerek, “İmar planına işlendi güzel de daha önce Narlı Bahçe'de, Çömlekçi'de Kentsel Dönüşüm için 10 yıl bekledi. Burada ki vatandaşlar ne dairelerini satabildiler, ne oramı yaptılar. Her an yıkılabileceği düşüncesiyle çalışma yapamadılar. Burada imar planına işlenerek, yine yaşayan arkadaşlar Kemerkaya ve Değirmendere'de ki dükkanların sahipleri. Belki 10 yıl sürece belki 3 yıl sürecek. Yapılmayacaksa bu vatandaşlar her hangi bir teminat gösteremeyecekler. Kendi mülklerinde kiracı gibi duracaklar. Bu konuda imar planından kaldırılmasını teklif ediyorum. Bu mağduriyetin giderilmesi lazım. Burada ki vatandaşlarımızın derdi bizi de ilgilendirmesi lazım.” ifadelerini kullandı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.