19 YIL SONRA PİŞMAN OLDU

Tekirdağ, Giresun ve Trabzon’da çeşitli okullarda sahte öğretmen olarak görev yapan Yusuf B. hakkında suç duyurusu yapıldı.19 yıl süreyle öğretmenlik yapan Yusuf B. yaptığından pişman olduğunu söyledi.

İKİNCİ ÖĞRETMEN SKANDALI

Sahte diplomayla görev yaparken 2005’de yılın öğretmeni seçilen Rukiye G.S.’nin ardından yeni bir sahte öğretmen skandalı ortaya çıktı.  1994 yılında Akçaabat Ticaret Meslek Lisesi’nden mezun olan Yusuf B., Rize Meslek Yüksek Okulu’nu kazandı. Bir yıl süren okul hayatını son veren Yusuf B. memleketi Trabzon’a döndü. İki yıl süreyle çalışarak para kazanan Yusuf B. 1998 yılında KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi’nden mezun olan bir kişinin diplomasının fotokopisini ele geçirdi.

BİLGİSAYARDA DİPLOMA YAPTI

Yusuf B., diplomadaki ismi silerek bilgisayar ortamında kendi adına hazırladığı diplomanın fotokopisini çekerek öğretmenlik başvurusu yaptı. Başvurudan iki ay sonra Tekirdağ’ın Hayrabolu İlçesi Büyükkarakarlı Köyü İlköğretim Okulu’na Türkçe öğretmeni olarak atandı. 4 yıl süreyle bu okulda görev yapan Yusuf B., Giresun Aksu Anadolu Lisesi’ne atandı. 9 yıl burada çalıştıktan sonra 2012 yılında Bulancak Ticaret Meslek Lisesi’ne tayin oldu.

MEMLEKETİNE GERİ DÖNDÜ

2015 yılında Trabzon Çarşıbaşı Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’ne atanan ve bu okulda 1.5 yıl görev yapan Yusuf B.’nin sahte öğretmen olduğu ortaya çıktı. Milli Eğitim Müdürlüğü, Yusuf B. hakkında suç duyurusunda bulundu. İfadesine başvurulan Yusuf B. pişman olduğunu belirterek, okula gitmeme kararı aldığını söyledi.  Yusuf B. hakkında sahtecilik ve dolandırıcılık iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105