2 milyon dolar fidye istediler

Abhazya'da yaklaşık bir ay önce kaçırılan Türk gemi kaptanı Selim Kaya'nın ailesinden 2 milyon dolar fidye istendiği ortaya çıktı.

Kar maskeli iki kişi kaçırdı 

Abhazya'nın Oçamçira kentinde yaklaşık bir ay önce bir kafede arkadaşları ile birlikte kahve içen 3 çocuk babası Selim Kaya adlı kaptan, kahvesi bittikten sonra kaptanı olduğu gemiye gitmek üzere yola çıktı. Selim Kaya bu sırada kar maskeli iki kişi tarafından zorla bir araca bindirilerek kaçırıldı. Görgü tanıklarının durumu polise bildirmesinin ardından Selim Kaya'yı kaçıranların peşine düşüldü.

Araç terkedilmiş olarak bulundu

Polis, Abhazya ile Gürcistan sınırındaki Gal şehrinde aracı terk edilmiş olarak buldu. Yaşanan olayın ardından çalışmalarına hız veren polis, Türk gemi kaptanı Selim Kaya'nın bulunması için Oçamçira ve Gal şehirlerindeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Polis, Selim Kaya'nın Gürcistan'a kaçırılmış olabileceği ihtimali üzerinde de durduğu belirtildi.

Babası çareyi Gürcistan'da aradı

Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde yaşayan Selim Kaya'nın Türkiye ve Abhazya'da balık unu fabrikalarının bulunduğu, aynı zamanda balıkçı tekneleriyle Abhazya, Gürcistan ve Türkiye sahillerinde balık avı yaptığı öğrenildi. Selim Kaya'nın babası işadamı Yakup Kaya geçtiğimiz günlerde bölgeye giderek yetkililerle görüşerek oğlunun bulunması için yardım istedi. Çetenin kaçırdıkları Selim Kaya'nın son halini gösteren bir fotoğrafını aileye gönderdiği ve cep telefonu mesajıyla kendilerinden 2 milyon dolar fidye istediği öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105