Ali Öztürk Ve Yusuf Turgut’un Davasında Neler Oldu?

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı koltuğuna tartışma bir şekilde oturan Yusuf Turgut, Günebakış Gazetesi Sahibi Ali Öztürk’ün kendisini eleştirmesi üzerine tazminat davası açmıştı. Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada 4 tanık, taraf avukatları ve Ali Öztürk hazır bulundu. Davacı Yusuf Turgut ise duruşmaya katılmadı.

MİRAÇ ÖZAĞCI, NELER ANLATTI

Dava kapsamında tanıkların ifadesine başvuruldu. Tanıklar Tekin Atay, kürsüde bulunduğu 15 dakika süre içerisinde seçimleri anlattı, karşılıklı yazılan yazılardan bahsetti. Ama Yusuf Turgut’un ‘Ben bir canavar yarattım’ yazısını anlatmadı. Büyüklük gösterdi. Davaya ışık tuttu.

Mahkemede tanık olarak dinlenen Yusuf Turgut’un yeğeni ise kürsüye çıktığında Ali Öztürk’ün yazısında geçen ‘kullanıma müsait’ sözüne içerlediğini söyledi. Fakat bu sözün amcasına ait olduğunu duyunca en az bizim kadar o da şaşırdı. Çünkü tanık olarak kürsüye çıkan Miraç Özağcı şunları söyledi:

“Yusuf Turgut beni aradı. Ali Öztürk ile kendisini buluşturmamı istedi. Ben de buluşturdum. Bu toplantıda Yusuf Turgut Ali Öztürk’e, bir takıma sözler verdi. Bunların hiçbirini yerine getirmedi. Ali Öztürk’ün kendisi ile daha iyi çalışabileceğini hatırlattı. Daha sonra toplantıyı sonuçlandırdı.”

HÂKİM, KENAN TAŞKIN’I DIŞARI ATTI

Kenan Taşkın duruşmada 3 dakika süreyle ifade verdi. Tanık olarak dinlenen Kenan Taşkın, izleyiciler arasında duruşmayı izlemeye başladı. Tanık ifadelerinin alındığı avukatların soru sorduğu sırada gaza gelen Kenan Taşkın, kendini hakim yerine koydu. “Hakaret etme hakkı var mı?” diye bağıran Kenan Taşkın, mahkemenin hakimi tarafından dışarı atıldı. Kenan Taşkın duruşma bitince yeniden salona girerek, hâkimin ‘davanın reddine’ kararını Yusuf Turgut’un avukatından öğrendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105