Bakan İstifa mı edecek?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün Trabzon ziyaretinden veda eder gibi bir konuşma yaptı. Bakan Soylu'nun bu konuşması arası açık olduğu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sahip çıkmasından kaynaklandığı ileri sürüldü. 

BAŞKAN İLE BAKANIN ARASI AÇIK 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir süredir sorunlar yaşadığı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na kendisini havalimanına karşılamaya gelmemesi yönünde bir haber göndermişti. Başkan Gümrükçüoğlu ise kendisine ulaştırılan bu haber üzerine Bakan Soylu'nun yer aldığı programlara katılmama kararı aldı. Başkan Gümrükçüoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaşadığı sorunları Cumhurbaşkanı Erdoğan'a anlatma kararı aldı. Randevu alarak külliyeye çıkan Başkan Gümrükçüoğlu yaşananları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a anlattı. Başkan Gümrükçüoğlu'nu Süleyman Soylu ile görüşmesi için bakanlığa gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Bakan Soylu ve AK Parti Trabzon Milletvekillerini kabul ederek, konu hakkında görüşlerini sordu. 

BAKAN SOYLU VEDA MI EDİYOR?

Bu yaşananların ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzon’a geldi. AK Parti Ortahisar Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün veda eder gibi bir konuşma yaptı. Konuşmasında çocuklarını özlediğini belirten Bakan Soylu, "Beni hatırlayacağınız zaman Süleyman Soylu bu dergaha eğri odun yanlış odun taşımaz diye, hatırlayın. Biz ahlaklı adamlarız. Siyasetin ne olduğunu bilen kardeşlerinizden biriyim. Çocukluğumuzdan itibaren bu işin içindeyiz. Hevesim için büyük bir davanını çapağı olsam bilin ki kendimi yok ederim. Buradan gideriz belki bir daha gelişimiz olmaz. Ama şunu net söylüyorum. Bu davaya olan inancımdan ve millete olan sadakatimden bir nebze ödün vermedim. Bundan sonra da vermeyeceğim. Sevgili gençlik hiçbir zaman doğruluktan ve dürüstlükten ayrılmayın. Lideriniz gösterdiği istikametten hiçbir zaman ayrılmayın. Bunları size belki son kez söylüyorum. İddianızı ve iradenizi ortaya koyduğunuzdan itibaren, eğer bir sıkıntıda olduğunuz görünüyorsa da geri çekilmekten hiç bir zaman vazgeçmeyin. Geri çekilmekte bir erdemdir. Geri adım atmakta bir erdemdir. Sadece bende şunu hatırlayın. Trabzon'u çok seviyorum. Hangi görevde olursa olayım Recep Tayyip Erdoğan'ın neferi olarak hayatımı devam edeceğim. En çok kızımla oğlumu özledim. Allah inşallah en kısa zamanda onlarla beraber olmak nasip eder. Bana çoluğuma çocuğumu vermiş olduğunuz asaletten dolayı sizlere, Recep Tayyip Erdoğan'a minnetlerimi hürmetlerimi sunuyor, hakkınızı helal etmenizi istiyorum" dedi.

Kongreye Bakan Süleyman Soylu’nun yanısıra AK Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu ve partililer takıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105