Düzköy’de yalnız yaşayan yaşlı adam öldükten 7 ay sonra bulundu

Trabzon’un Düzköy ilçesinde uzun süredir kendisinden haber alınamayan yaşlı adam evinde ölü bulundu. Yalnız yaşayan 61 yaşındaki Salih Civelek’in 7 ay önce öldüğü tespit edildi. Civelek’in tamamen çürüyen cesedi kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na kaldırılırken, çocuğu olmadığı ve eşinden de boşandığı ve ayrı yaşadıkları öğrenildi. Düzköy’de görev yapan imam hatip Osman Küçükaslan, “Adam öleli en az 7 ay olmuş kimsenin haberi yok. Hepimiz insanlığımızı sorgulamalıyız. Ne oldu bize böyle?” dedi.

Düzköy ilçesi Çayırbağı Doğankaya Mahallesi’nde Düzköy Kaymakamlığı tarafından kendisine yaptırılan konteynır evde yalnız yaşayan Salih civelek (61) ölü bulundu.

Yaklaşık 7 aydır kendisinden haber alınamayan Salih Civelek’i merak eden komşuları kardeşi Mehmet Civelek’ten evi yoklamasını istediler. Dün sabah kardeşinin evine giden Mehmet Civelek kapıyı kırarak içeri girdi ve ağabeyi Salih Civelek’in yataktaki cansız ve çürümüş cesediyle karşılaştı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri soruşturma başlatırken Salih Civelek’in çürümüş cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Eşinden yıllar önce ayrılan ve hiç çocuğu olmayan Salih Civelek’in kalp ve şeker hastası olduğu ve zaman zaman hastaneye giderek tedavi olduğu öğrenildi.

İNSANLIĞIMIZI SORGULAMALIYIZ

Doğankaya Camii İmamı Osman Küçükaslan, yalnız yaşayan Salih Civelek'in zaman zaman camiyi temizlediğini ve kendilerinin de ona yardımcı olmaya çalıştığını belirterek, "7 ay önce bakkaldan mutfak tüpü aldığını görmüştüm. Ondan sonra kendisini görmedim. Düzköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü, birkaç gün önce Civelek'i sordu. Yakınları da İstanbul'a gitmiş olabileceğini söylediler. Daha sonra gidilen konteynerin penceresi kırıldı ve içeride cesediyle karşılaştılar" dedi.

Küçükaslan yaşanan duruma ise adeta isyan etti. Küçükaslan, “Adam öleli en az 7 ay olmuş kimsenin haberi yok. Hepimiz insanlığımızı sorgulamamız lazım. Ne oldu bize böyle?” dedi.

Salih Civelek, otopsisinin yapılmasının ardından dün geç saatlerde Düzköy Çayırbağı Doğankaya Mahallesindeki aile mezarlığında toprağa verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.