HAYVANLARINI BELEDİYE ÖNÜNE BAĞLADI...

Trabzon'un Akçabaat İlçesi  Hıdırnebi Yaylasında hayvanları için yaptığı barınağın zabıta tarafından yıkılmasını  bahane gösteren İsmail Sarı (45) önce intihara kalkıştı, ardından da ineklerini Akçaabat Belediyesinin önüne bağladı. Eşi Hava Sarı'nın jandarma tarafından darp edildiğini de iddia eden Sarı’yı çatıya çıkan Akçaabat İlçe Emniyet Müdürü Şevki Pekdemir ikna ederek indirdi. Sarı ve beraberindekiler daha sonra eylemlerini Akçaabat Belediyesinin önünde inekleriyle sürdürdü.

Olay,  Akçaabat Kaymakamlığının karşısında meydana geldi. İddialara göre, Aydın Mahallesinde ikamet eden İsmail  Sarı (45) isimli şahıs Hidirnebi Yaylasında hayvanları için yaptığı barınağın yıkılmasına  Akçaabat’ta hayvanları için yaptığı barınağın zabıta tarafından  yıkması ve jandarma tarafından eşi Hava Sarı'nın darp edilmesini bahane gösteren şahıs intihara kalkıştı. Olay yaşandığı sırada  orada bulunan ve İsmail Sarı'yı tanıyan  Nuri Balcı  adındaki şahıs  İlçe Emniyet Müdürü Şevki Pekdemir  çatıya çıkarak şahsı  sakinleştirip çatıdan indirdi.

EYLEMİ AKÇAABAT BELEDİYESİNİN ÖNÜNDE SÜRDÜRDÜLER

İntihar girişimi ile başlayan eylem zinciri ineklerin Akçaabat Belediyesi önüne bağlanması ile devam etti. Sarı’nın yakınları, olayı protesto etmek amacıyla yayladan inekleri bir araca koyarak Akçaabat Belediyesi’nin önüne bağladı.  Aydın Mahallesinden olan İsmail Sarı ve akrabaları belediye önünde protesto açıklamasında bulundu. Ayrıca İsmail Sarı, yıkım anında eşi Havva Sarı’nın da jandarma ekipleri tarafından darp edildiğini iddia etti. İlçe Emniyet Müdürü Şevki Pekmedir’in olay yerinde vatandaşları ikna etmesi sonucu vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.