TANIK ASTSUBAY DEDİ POLİS TEĞMEN BULDU

Astsubay olarak ihbar edilen komutan, teğmen olarak yakalandı

ASTSUBAY BAŞLADI TEĞMEN YAKALANDI

İzmir’de düzenlenen FETÖ/PDY mahrem imamlar soruşturması kapsamında 23 Ağustos tarihinde gözaltına alınan Maçka Jandarma Komutanı Teğmen Zabit Z.’nin astsubay olarak arandığı polisin uyanıklılığı sayesinde teğmen olarak bulunduğu ortaya çıktı. Gizli tanığın Zabit Astsubay olarak ismini verdiği şüpheli hakkında araştırma yapan polis, mesleğe astsubay olarak başlayan Zabıt Z.’nin 2009 yılında teğmenliğe yükseldiğini tespit etti. 

SORGUSU BİTTİ ADLİYEYE SEVK EDİLECEK

Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması( FETÖ/PDY) üyesi olduğu iddiasıyla sorgulanan Teğmen Zabit Z.’nin, Maçka’daki PKK terör örgütü üyeleriyle herhangi bir bağlantısı olduğu tespit edilemedi. FETÖ/PDY içerisinde aktif rol aldığı iddia edilen Zabit Z.’nin astsubaylıktan subaylığa geçişte örgütten destek aldığı iddia edildi. 30 Ağustos’ta üsteğmenliğe terfi etmesi beklenen Zabit Z.’nin bugün adliyeye çıkarılacağı belirtildi.

İzmir’de FETÖ/PDY mahrem imamlar soruşturması kapsamında gizli tanık tarafından astsubay olarak ihbar edilen komutan, Trabzon polisinin uyanıklığı sonucunda teğmen olarak yakalandığı ortaya çıktı. 

UYANIK POLİSLER KOMUTANI YAKALADI

İzmir’de düzenlenen FETÖ/PDY mahrem imamlar soruşturması kapsamında 23 Ağustos tarihinde gözaltına alınan Maçka İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Zabit Z.’nin yakalanmasının altında yatan sır ortaya çıktı. İzmir’de gizli tanık Zabıt Astsubay olarak verdiği ifade doğrultusunda tüm ülkede astsubay olarak aranan Zabit Z., polisin uyanıklılığı sayesinde teğmen olarak bulundu. Mesleğe astsubay olarak giren ve Zabıt Z.’nin 2014 yılında teğmenliğe yükseldiğini tespit edildi.

PKK İLE BİR BAĞLANTISI TESPİT EDİLEMEDİ

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Teröle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınana ve sorgulanan Zabit Z.’nin FETÖ/PDY üyesi ve PKK terör örgütüyle her hangi bir bağlantısı olup olmadığı araştırıldı. Yapılan araştırma sonucunda Teğmen Zabit Z.’nin, Maçka’da PKK terör örgütü üyeleriyle herhangi bir bağlantısı olduğu tespit edilemedi. FETÖ/PDY içerisinde aktif rol aldığı iddia edilen fakat telefonu temiz çıkan Zabit Z.’nin astsubaylıktan subaylığa geçişte örgütten destek aldığı iddia ediliyor. Yakalanmasıydı 30 Ağustos tarihinde üsteğmenliğe terfi edeceği öğrenilen Zabit Z.’nin bugün adliyeye çıkarılması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105