Artvin'de heyelan felaketi

 Yol ulaşıma kapandı, ölü ve yaralılar var! Heyelan anı saniye saniye görüntülendi

Heyelandan dolayı yoldan geçen tırların zarar gördüğü ifade edilirken bölgede ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Artvin Valisi ve AFAD'dan konuya ilişkin açıklama geldi. Öte yandan heyelan anları saniye saniye görüntülendi....Artvin'in Hopa ve Kemalpaşa ilçesi arasındaki karayolunda heyelan meydana geldi. Sabah saat 07.45 sularında meydana gelen heyelanda yol kenarında park halinde bulunan TIR'ların üzerine kopan kaya parçaları düştü. Heyelan nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetti 2 kişi ise yaralandı.Heyelanda 2 TIR'ın zarar gördüğü öğrenilirken olay yerine UMKE, AFAD, Jandarma ekipleri kısa sürede ulaştı.

KOPAN KAYA PARÇALARI YOLA DÜŞTÜ

Bir kişinin cansız bedeni ekipler tarafından kayaların arasından çıkarılırken 2 kişinin de çevredeki hastanelere gönderildiği öğrenildi.

ARTVİN VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Artvin Valisi konuya ilişkin A Haber'e açıklamalarda bulundu. Vali Yılmaz Doruk yaptığı açıklamasında Azerbaycan uyruklu bir vatandaşın hayatını kaybettiğini ifade etti.

Heyelanın Gürcistan'a bağlanan karayolu üzerinde gerçekleştiğini ifade eden Vali Doruk, yoğun yağışlar sonrası dik yamaçlardan kayaların düştüğünü ifade etti. Vali Doruk, kaya parçalarının temizlenme çalışmalarının başladığını yolun en kısa sürede ulaşıma açılacağını ifade etti. Yolun tek taraflı olarak açılacağını da sözlerine ekledi. "En ağır makinalarımız çalışmaya devam ediyor" ifadelerini kullanan Vali Doruk, yaralıların hayati tehlikesi olmadığını belirtti.

Doruk, Yolun trafiğe açılması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. 2 TIR'ın ağır şekilde zarar gördüğünü 2 TIR'da ise yine zararın bulunduğunu belirten vali yaralıların hastaneye kaldırıldığını belirtti.

RİSK DEVAM EDİYOR MU?

Burada kaya düşmesi nedeniyle tedbirlerin alındığını belirten Vali Doruk vatadanş için tehlikenin devam etmediği bilgisini verdi. "Yol trafiğe kapatıldı temizle çalışmaları sürüyor, tedbirler alınacak" dedi.

AFAD'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)^dan konuya ilişkn açıklama geldi. Açıklamada; "Artvin'in Hopa ilçesinde bir tır parkı mevkiinde heyelan meydana gelmiştir Bölgeye AFAD, JAK, itfaiye, AKUT, HOPAK ve 112 ekipleri sevk edilmiştir. Olayda bir kişi hayatını kaybetmiş olup, iki kişi yaralanmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINMAKTADIR

"Yol iki yönlü araç trafiğine kapatılmış olup Karayolları tarafından çalışmalar devam etmektedir. Yol açılıncaya kadar bölgede ihtiyaçların karşılanması için gerekli tedbirler alınmaktadır."sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105