Gümüşhane'ye şehit ateşi düştü

Gümüşhane'ye şehit ateşi düştü

TSK’ya ait C130 kargo uçağının düşmesi sonucu şehit olan Astsubay Başçavuş Akın Karakuş’un kimliği ve memleketi belli oldu. 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Azerbaycan’dan Türkiye’ye gelmekte olan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait C130 tipi askeri kargo uçağının Gürcistan-Azerbaycan sınırında düştüğünü açıkladı. Olayda 20 personelin şehit olduğu bildirildi.

MSB’den yapılan açıklamada, "Azerbaycan'dan ülkemize gelmek üzere havalanan bir C130 askeri kargo uçağımız Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşmüştür. Arama kurtarma çalışmalarına Azerbaycan ve Gürcistan makamları ile koordineli olarak başlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Şehit Astsubay Karakuş’un Kimliği

Düşen uçakta şehit olan askerler arasında Hv. Uçk. Bkm. Astsubay Başçavuş Akın Karakuş’un da bulunduğu belirtildi. Şehit Karakuş’un Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi Aşağı Karadere Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.Acı haberi Sakarya'dan Gümüşhane'ye gelen ailesi burada aldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.