RTEÜ'LÜ ÖĞRENCİ ASKER İÇİN TASARLADI

Malatya'da yaşayan 25 yaşındaki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencisi Furkan Bozdağ, elektroşoklu ayakkabı tasarladı. Bozdağ, ayakkabıyı asker ve polisler için tasarladığını söyledi. Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Matematik Öğretmenliği bölümünde okuyan ve tatillerde babasının Malatya Ayakkabıcılar Çarşısı'nda bulunan dükkanında çalışan Furkan Bozdağ, elektroşoklu ayakkabı tasarladı. Yaklaşık 2 ayda tamamlanan projede, ayakkabının içine konulan şarjlı bataryadan şok bobinine giden akım yükseltiliyor ve gerilim sonucu şok etkisi ortaya çıkıyor. Tasarladığı ayakkabıya 'Casus' ismini veren Furkan Bozdağ, ayakkabıdan çıkan enerjinin düşük olduğunu ve karşıdaki kişiye fazla zarar vermediğini söyledi. "Tamamen savunma amaçlı" Asker ve polislerin yanı sıra kişilerin de kendini olası tehlikelere karşı koruması amacıyla ayakkabıyı tasarladığını söyleyen Furkan Bozdağ, "Burada tamamen savunma mekanizması var. Amacımız kimseye durduk yere zarar vermek değil. Olası tehlikelere karşı insanların kendini koruması için yaptım. Bu proje sayesinde her vatandaş kendi can güvenliğini sağlayabilecek. Çünkü her an, her saniye polis veya asker yanımızda olmuyor. Bazı tehlikelerle kendimiz baş etmek zorundayız. Bana göre böyle bir durumda en hızlı çözüm bu olur" şeklinde konuştu.

"Ayakkabıda kamera da var" Projede kullandığı malzemeleri de anlatan Bozdağ, "Ayakkabıda elektroşok bobini var, kameramız var. Elektroşok bobini bize saldırmak isteyen birini engellemek için, kamera da yine tamamen savunma amaçlı. Eğer vatandaşa saldırı olursa vatandaş bunu engellerse burada kayıt oluyor ve gerçekler kamera sayesinde ortaya çıkıyor. Bu projede batarya olarak 4 voltluk akü kullandım, infrared kamera kullandım balık gözlü. Ayakkabıyı kullanışlı bir şekilde tasarladık. Bunun için ben uzaktan kumanda kullanmıştım fakat kişinin cebinden kumandayı çıkartıp bunu etkinleştirmesi de zaman aldığı için ondan da vazgeçtim. Benim ayakkabının içine koyduğum buton sayesinde kişi başparmağı ile direkt temas ederek elektroşok uygulayabiliyor" ifadelerini kullandı. "Asker ve polisler rahatlıkla kullanabilir" Ayakkabıyı asker ve polislerin rahatlıkla kullanabileceğini ifade eden Bozdağ, "Bu ayakkabı askerler ve polisler için de kullanılabilir. Benim zaten bu projeyi yapma amaçlarımdan biri hatta birincisi buydu. Onlar da bir saldırıyla karşı karşıya kaldığı zaman silahına davranması daha geç olabilir ama bunun sayesinde daha hızlı bir şekilde karşındakini etkisiz hale getirebilir" dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105