Türkiye’nin ilk başörtülü il başsavcısısı Gümüşhane'ye atandı

Tuba Ersöz, Türkiye’nin ilk başörtülü il başsavcısı oldu

Tuba Ersöz, Türkiye’nin ilk başörtülü il başsavcısı oldu

Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) 2020 Ana Kararnamesinde savcı ve hakim değişikliklerinin yapılmasıyla Konya Beyşehir Başsavcısı olan Tuba Ersöz 2022 Yaz Kararnamesiyle Gümüşhane başsavcısı oldu.

TUBA ERSÖZ KİMDİR?

Tuba Ersöz'ün daha önce Nazilli savcılığı görevini ifa ettiği ve 2020 karanamesi ile Konya Beyşehir Başsavcılığı'na getirildiği biliniyor. Türkiye'nin ilk tesettürlü başsavcısı olarak biliniyor.

KADIN İL BAŞSAVCISI SAYISI 2'YE ÇIKTI

Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Yalova Cumhuriyet Başsavcılığına atanırken, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Tuba Ersöz Ünver Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı oldu.HSK 1. Daire Başkanı Halil Koç, tamamladıkları 2022 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana kararnamesinin, HSK internet sitesinde yayınlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105