Bebeğini öldürdüğü için önce müebbet aldı, sonra beraat etti

Trabzon'da doğurduğu bebeğini boğarak öldürdükten sonra gömdüğü iddiasıyla yerel mahkemenin müebbet hapis  verdiği Pınar Ç. hakkındaki kararı üst mahkeme bozdu. Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi Pınar Ç. hakkında beraat kararı verdi.

İHBAR ALININCA HAREKETE GEÇİLDİ
İddiaya göre, Trabzon’un Tonya ilçesi Hoşarlı Mahallesi’nde yalnız başına doğum yapan Pınar Ç.’nin, dünyaya getirdiği erkek bebek bir süre sonra hayatını kaybetti. Anne Pınar Ç., hayatını kaybeden bebeğini bahçeye gömdü. Daha sonra Pınar Ç.’nin babası Mustafa Ç., bahçede çalışırken, toprağa gömülü yeni doğmuş bir erkek bebek cesedi buldu. Bunun üzerine diğer aile üyeleri de durumdan haberdar edildi. Ailenin kadınları kontrol ettikleri Pınar Ç.’nin bebeğin annesi olduğunu tespit etti. Bebeğin Pınar Ç.’ye ait olduğunun belirlenmesi üzerine Mustafa Ç. kızından bebeğin babasını sordu. Pınar Ç., çocuğun babasının Ogün K. olduğunu söyledi. Bunun üzerine  baba Mustafa Ç. ile amca Yılmaz Ç., Pınar Ç.’yi Ogün K.’nın ailesi ile birlikte yaşadığı Vakfıkebir’deki evine bıraktı.

BEBEK GÖMÜLDÜĞÜ YERDEN ÇIKARILDI
Pınar Ç. adlı kişinin dünyaya getirdiğini bebeğini gömdüğü ve olayı öğrenen aile üyelerinin de suçu gizlediğini yönünde  bir ihbar alan jandarma harekete geçti. Yapılan araştırma sonucunda jandarma ekipleri, toprağa gömülü olarak 3.5 kilo ağırlığında bir erkek bebek cesedi buldu. Jandarma, Pınar Ç.’nin yanı sıra baba Mustafa Ç., yenge Şükran Ç., amca Yılmaz Ç., tecavüzle suçlanan teyze oğlu Ogün K., teyze Fatma K. ve teyzesinin eşi Adem K.’yı gözaltına aldı.

BEBEĞİ GÖMDÜĞÜNÜ İTİRAF ETTİ
Gözaltına alınan Pınar Ç., kuzeni Ogün K. tarafından tecavüze uğradığını ve hamile kaldığını belirterek, “Bebeği çarşafa sarıp koltuk üzerine bıraktım. Daha sonra geri döndüğümde öldüğünü gördüm. Korktuğum içinde bebeği gömdüm” dedi. Gözaltına alınan akrabalar ise birbirlerini suçladı.  İstanbul 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu ise bebeğin çarşafa sarılması sonucu yüzü açık olmadığından boğularak öldüğü yönünde rapor verdi. Tonya Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüphelilerden Pınar Ç. tutuklanırken, diğer şüpheliler hakkında ise tutuksuz yargılanmalarına karar verildi.

SAVCI DOSYAYI MAHKEMEYE GÖNDERDİ
Soruşturmayı tamamlayan savcı, Pınar Ç.’nin altsoya karşı olası kasıtla öldürme suçundan, diğer şüphelilerin ise suçu bildirmemekten yargılanmasına karar verdi. Pınar Ç.’nin ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep eden soruşturmacı savcı, diğer şüpheliler Şükran Ç., Yılmaz Ç., Adem K., Fatma K., Ogün K. ve Mustafa Ç.’nin her biri hakkında 1.5 yıl hapis cezası istedi.

MAHKEMEDE BİRBİRLERİNE SUÇLADILAR
Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan Pınar Ç., tecavüz mağduru olduğunu söylediği ve pişmanlık duyduğunu belirtti. Tecavüzle suçlanan Ogün Ç. ise rızaya dayalı bir birliktelik yaşandığını savundu ve çocuğun öldürülüp öldürülmediğinden bilgisinin olmadığını belirtti. Baba Mustafa Ç. ise yatalak eşine ve engelli kızına bakmak zorunda olduğu için jandarmaya kendisinin gitmediğini Ogün K.’nin ailesine kendilerinin ihbarda bulunmalarını söylediğini ileri sürdü. Amca Yılmaz Ç. yenge Şükran Ç., Ogün K.’nın annesi Fatma K. ve babası Adem K. birbirlerini suçladı. 

YEREL MAHKEME MÜEBBET CEZASI VERDİ
1. Ağır Ceza Mahkemesi suçu bildirmemekten yargılanan 6 kişi hakkında beraat verirken, Pınar Ç. hakkında ise kendisini savunamayacak olan alt soyu öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme sanığın yargılama sırasında duyduğu pişmanlıktan ötürü cezasının müebbet hapse çevrilmesine hükmetti. Cezayı duyan Pınar ç. Mahkemede  sinir krizi geçirerek babasına, "Kurtar beni baba. Beni cezaevine gönderme" diyerek yardım istedi. 

KARAR İSTİNAF’TA BERAATE DÖNDÜ
Pınar Ç.’nin aldığı ceza Bölge Adliye Mahkemesi taşındı. Avukat Mustafa İsaoğlu, Pınar Ç.'nin kız kardeşiyle birlikte zihinsel engelli okuluna gittiğini belirterek, tanık kız kardeşinin ifadesinin dikkate alınmasını talep etti. Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi kararı bozarak sanığın beraatine karar verdi. Kararda, “Eylemin  taksitle ölüme neden olma suçunu oluşturduğu anlaşıldığı ve ölen bebeğin sanığın çocuğu olduğu, meydana gelen ölüm olayında bebeğin annesi olan sanıkta kişisel ve ailevi bakımdan etkilendiği ve mağduru olduğu kabul edildiği, dolayısıyla bir cezaya hükmedilmesinin gereksiz kalacak şekilde mağdur olmasına yol açtığı değerlendirilmekle ceza verilmesine yer olmadığına ve tutukluluk halinin kaldırılmasına karar verilmiştir” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.