Delta Varyantı Trabzon’a sıçradı

Delta Varyantı Trabzon’a sıçradı, şimdiye kadar olan can kaybı ortaya çıktı

Trabzon’da Kovid-19’a bağlı ölüm rakamı bin 468’e ulaşırken, her gün yaklaşık 50 kişinin bu hastalığa yakalandığı ve tedavi gördüğü ortaya çıktı. Hastanelerdeki doluluk oranında ise büyük bir azalma olduğu ve entübe olan hasta sayısının yüzde 5 ‘ere gerilediği öğrenildi.

ARTIŞ YENİDEN ESKİ HALİNİ ALDI

Pandeminin sona ermesinin ardından tüm ülkede olduğu gibi Trabzon’da da koronavirüs hasta sayılarında büyük ölçüde azalma oldu. Trabzon’da koronavirüsten ölüm rakamı bin 468’e ulaşırken, hastalığın ortaya çıkmasından bugüne kadar yaklaşık 500 bin kişiye test yapıldığı açıklandı. Trabzon’da her gün yaklaşık 50 kişinin hastanelerde tedavi altına alındığı,  yoğun bakım ünitelerinde doluluk oranı yüzde 10’lera geriledi. Bazı hastanelerin koronavirüs servisleri kapatılırken, geçen hafta iki günlük artışın ardından dün itibarıyla yeniden koronavirüs hastalığın gerilemeye başladığı belirtildi.

RAKAMLAR SIR GİBİ SAKLANIYOR

Trabzon’da 7 kişi de delta varyantı görülürken bu kişilerin hem tedavi altına, hem de karantinaya alındığı ortaya çıktı. Bu arada Trabzon’da sinovac aşısı vurulan birçok kişinin yeniden koronavirüs yakalandığı ve KTÜ ile Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındığı ileri sürüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105